@mastersthesis{zvu:7485, author = {{Žibek, Tiara}}, title = {{NEGATIVNI ZDRAVSTVENI UČINCI AKRILAMIDA I ANALIZA U KEKSIMA, PECIVU I ŽITARICAMA ZA DORUČAK}}, } @mastersthesis{zvu:7430, author = {{Gnječ, Tina}}, title = {{Probiotički mliječni proizvodi}}, } @mastersthesis{zvu:7457, author = {{Čačić, Ivan}}, title = {{Proizvodnja šljivovice}}, } @phdthesis{pbf:4444, author = {{Tomić – Obrdalj, Helena}}, title = {{Utjecaj pojačavanja okusa hrane začinima na unos soli u starijoj populaciji}}, } @article{medri:7270, author = {{Jurič, Andreja and Brčić Karačonji, Irena and Gašić, Uroš and Milojković Opsenica, Dušanka and Prđun, Saša and Bubalo, Dragan and Lušić, Dražen and Vahčić, Nada and Kopjar, Nevenka}}, title = {{Protective effects of Arbutus unedo L. honey in the alleviation of irinotecan-induced cytogenetic damage in human lymphocytes—An in vitro study}}, } @mastersthesis{zvu:6757, author = {{Močenić, Stella}}, title = {{Program prehrane i analiza cjelodnevnih obroka u dječjim vrtićima Grada Zagreba}}, } @mastersthesis{pbf:4380, author = {{Kragić, Karla}}, title = {{Karakterizacija kemijskog sastava i antiokisidacijski potencijal plodova biljke jarebike (Sorbus Aucuparia L.) s različitih prirodnih staništa u Republici Hrvatskoj}}, } @mastersthesis{pbf:4384, author = {{Šenjug, Dora}}, title = {{Kemijski sastav i antioksidacijska aktivnost divlje jabuke (Malus sylvestris (L.) Mill.)}}, } @mastersthesis{zvu:6630, author = {{Oreški, Stela}}, title = {{Izazovi i analiza nenamjerno prisutne soje kao alergena u hrani}}, } @mastersthesis{zvu:6629, author = {{Slunjski, Marija}}, title = {{PREHRANA TRUDNICA I DOJILJA- NOVE SPOZNAJE}}, } @mastersthesis{pbf:4409, author = {{Fabečić, Patricia}}, title = {{Određivanje kemijskog i bioaktivnog sastava zelenih i prženih zrna kave i napitaka smanjenog udjela kafeina}}, } @mastersthesis{zvu:6565, author = {{Galić, Ante}}, title = {{Maslinovo ulje}}, } @mastersthesis{zvu:6562, author = {{Vugdelija, Jakov}}, title = {{Med}}, } @mastersthesis{unin:5350, author = {{Mađerić, Patricija Ana}}, title = {{Analiza i primjena senzorskih testova u voćnim proizvodima}}, } @mastersthesis{unin:5344, author = {{Lacković, Ivana}}, title = {{Određivanje ukupnih fenola i antioksidacijske aktivnosti u medu iz područja Bjelovarsko-bilogorske županije}}, } @mastersthesis{unin:5381, author = {{Lacković, Ivana}}, title = {{Određivanje ukupnih fenola i antioksidacijske aktivnosti u medu iz područja Bjelovarsko-bilogorske županije}}, } @mastersthesis{unin:5345, author = {{Dubovečak, Marta}}, title = {{Preferencija potrošača komercijalno dostupnih alternativa mlijeku s obzirom na funkcionalna i senzorska svojstva}}, } @phdthesis{pbf:4285, author = {{Gajari, Davorka}}, title = {{Primjena inovativne zamjene za sol u maskiranju gorčine proizvoda i jela od povrća iz porodice kupusnjača}}, } @mastersthesis{pbf:4330, author = {{Krog, Lucija}}, title = {{Kemijski sastav bobuljastih češera šmrike (Juniperus deltoides) s područja srednje i južne Dalmacije}}, } @mastersthesis{zvu:6348, author = {{Miletić, Danijela}}, title = {{HACCP sustav - uspostava, provedba i nadzor}}, } @mastersthesis{zvu:6350, author = {{Miletić, Danijela}}, title = {{HACCP sustav - uspostava, provedba i nadzor}}, } @phdthesis{pbf:4310, author = {{Vujić, Mario}}, title = {{Kvaliteta i sigurnost dodataka prehrani na bazi pčelinjih proizvoda}}, } @mastersthesis{pbf:4325, author = {{Šimić, Ena}}, title = {{Kemijski sastav nekih uniflornih medova - sezona 2021}}, } @mastersthesis{pbf:4251, author = {{Herceg, Iva}}, title = {{Kemijski sastav bobuljastih češera šmrike (Juniperus deltoides) s područja Sjeverne Dalmacije i Kvarnera}}, } @mastersthesis{pbf:4209, author = {{Čvrljak, Marko}}, title = {{Kemijski sastav lješnjaka iz sezone 2020.}}, } @mastersthesis{pbf:4207, author = {{Mikulić, Nataša}}, title = {{Parametri kvalitete različitih vrsta meda iz sezone 2020.}}, } @mastersthesis{pbf:4193, author = {{Prežigalo, Martina}}, title = {{Razlike u kemijskom sastavu obične borovice (Juniperus communis L.) između promatranih lokaliteta}}, } @phdthesis{pbf:4297, author = {{Leder, Renata}}, title = {{Udjeli makro- i mikroelemenata te omjeri stabilnih izotopa ugljika i kisika kao parametri za određivanje zemljopisnoga podrijetla hrvatskih vina}}, } @mastersthesis{pbf:4116, author = {{Vlahov, Josipa}}, title = {{Kemijski sastav jarebike s različitih lokaliteta Gorskog kotara}}, } @mastersthesis{unin:4416, author = {{Burek, Patrick}}, title = {{Razvoj formulacija pralina obogaćenih biljnim ekstraktima}}, } @mastersthesis{pbf:3990, author = {{Šarić, Sara}}, title = {{Procjena učinkovitosti senzorskog panela - natjecanje Zzzagimed 2020}}, } @mastersthesis{pbf:3923, author = {{Gernhardt, Petra}}, title = {{Kemijski sastav jarebike (Sorbus aucuparia L.)}}, } @mastersthesis{pbf:3909, author = {{Grünfeld, Petra}}, title = {{Kemijski sastav tradicionalnih i novih hibridnih sorata pitomog kestena}}, } @mastersthesis{pbf:3912, author = {{Bekavac, Tea}}, title = {{Parametri kvalitete cvjetnog meda- sezona 2020.}}, } @mastersthesis{pbf:3913, author = {{Bekavac, Klara}}, title = {{Parametri kvalitete meda od bagrema, lipe i kestena_ sezona 2020.}}, } @mastersthesis{pbf:3819, author = {{Vidović Popek, Ivana}}, title = {{Kvaliteta određenih multiflornih vrsta meda iz sezone 2019.}}, } @mastersthesis{pbf:3810, author = {{Gulin, Mihaela}}, title = {{Utvrđivanje prisutnosti glutena u različitim sortama riže ELISA metodom}}, } @mastersthesis{pbf:3790, author = {{Žunić, Vesna}}, title = {{Kemijski sastav maruna s lokacije Učka-Liganj}}, } @mastersthesis{pbf:3828, author = {{Rubinić, Valentina}}, title = {{Određivanje nekih fizikalno kemijskih parametara kvalitete bagremovog i kestenovog meda sezona 2019.}}, } @mastersthesis{pbf:3643, author = {{Popović, Ema}}, title = {{Parametri kvalitete različitih uzoraka meda}}, } @mastersthesis{pbf:3555, author = {{Barišić, Katarina}}, title = {{Kemijski sastav maruna s otoka Cresa}}, } @mastersthesis{pbf:3600, author = {{Petek, Petra}}, title = {{Značaj matične mliječi u prehrani}}, } @phdthesis{pbf:3867, author = {{Žurga, Paula}}, title = {{Nutraceutičke i antinutraceutičke komponente u hrvatskim crnim vinima sa zaštićenom oznakom izvornosti}}, } @mastersthesis{pbf:3414, author = {{Batinica, Ivona}}, title = {{Razlike u nutritivnom sastavu Dalmatinskog i Istarskog pršuta s različitih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Republici Hrvatskoj}}, } @mastersthesis{pbf:3427, author = {{Soče, Mirela}}, title = {{Antioksidacijska aktivnost divlje borovnice (Vaccinium myrtillus L.)}}, } @mastersthesis{pbf:3480, author = {{Spajić, Tatjana}}, title = {{Određivanje udjela ukupnih fenola te antioksidacijske aktivnosti cvjetnog meda sezona 2018.}}, } @mastersthesis{pbf:3580, author = {{Matančević, Mirna}}, title = {{Određivanje ukupnih fenola i antioksidacijske aktivnosti u bagremovu medu-sezona 2018.}}, } @mastersthesis{pbf:3494, author = {{Mitrić, Luka}}, title = {{Procjena učinkovitosti senzorskog panela}}, } @phdthesis{pbf:3869, author = {{Kaštelanac, Dragica}}, title = {{Mineralne tvari kao parametar utvrđivanja autentičnosti vina}}, } @mastersthesis{pbf:3347, author = {{Erjavec, Filip}}, title = {{Analiza nekih fizikalno-kemijskih parametra kvalitete bagremovog i cvjetnog meda - sezona 2018.}}, } @mastersthesis{pbf:3340, author = {{Katić, Antonela}}, title = {{Fenoli, flavonoidi i neflavonoidi u divljoj borovnici}}, } @mastersthesis{pbf:3350, author = {{Martinović, Andrijana}}, title = {{Kemijski sastav obične borovnice}}, } @mastersthesis{pbf:3124, author = {{Špoljar, Željka}}, title = {{Kvaliteta kestenovog meda i medljikovca sezona 2018.}}, } @mastersthesis{pbf:3130, author = {{Križanac, Valentina}}, title = {{Određivanje soli u kobasicama s područja Slavonije i Istre}}, } @mastersthesis{pbf:3147, author = {{Varga, Katarina}}, title = {{Utjecaj soli na zdravlje i određivanje njenog udjela u trajnim kobasicama s područja Banije}}, } @phdthesis{pbf:3884, author = {{Nina, Puhač Bogadi}}, title = {{Upravljanje rizikom od glutena u prehrambenoj industriji}}, } @phdthesis{pbf:3868, author = {{Hafner Kožul, Silvija}}, title = {{Uvođenje standarda kvalitete i sigurnosti hrane u preradi morske soli}}, } @mastersthesis{zvu:2934, author = {{Brkašić, Mateja}}, title = {{Ostaci pesticida u cvjetnom i bagremovom medu}}, } @mastersthesis{pbf:3062, author = {{Valković, Bernarda}}, title = {{Kemijski sastav kestena iz nekoliko prirodnih staništa na području Zrinske gore}}, } @mastersthesis{pbf:3030, author = {{Vasiljević, Dorotea}}, title = {{Kemijski sastav različitih sorti oraha}}, } @mastersthesis{pbf:2988, author = {{Marevci, Alma}}, title = {{Kemijski sastav cvjetnog i livadnog meda}}, } @mastersthesis{pbf:2974, author = {{Alić, Mirela}}, title = {{Prihvatljivost napitka od lista masline i voćnog soka}}, } @mastersthesis{pbf:3105, author = {{Miksera, Ivana}}, title = {{Parametri kvalitete bagremovog i šumskog meda}}, } @phdthesis{agr:925, author = {{Jelačić, Tvrtko}}, title = {{Prednosti primjene abrazivnog predtretmana u procesu sušenja šljive}}, } @mastersthesis{pbf:2939, author = {{Jadrejčić, Erik}}, title = {{Kemijski sastav lješnjaka}}, } @mastersthesis{pbf:2925, author = {{Barišić, Katarina}}, title = {{Kemijski sastav nekih sorti lješnjaka iz sezone 2017.}}, } @mastersthesis{zvu:2020, author = {{Pelikan, Martina}}, title = {{Kvaliteta cvjetnog i livadnog meda nakon jednogodišnjeg skladištenja}}, } @mastersthesis{zvu:1209, author = {{Jakuš-Šubašić, Sara}}, title = {{Gospodarenje otpadom u konditorskoj industriji}}, } @mastersthesis{pbf:2668, author = {{Presnec, Tomislava}}, title = {{Kemijski sastav lješnjaka}}, } @mastersthesis{pbf:2700, author = {{Belančić, Antonela}}, title = {{Kemijski sastav kestena istočne Hrvatske}}, } @mastersthesis{pbf:2557, author = {{Devčić, Borna}}, title = {{Kemijska analiza cvjetnog meda}}, } @mastersthesis{pbf:2274, author = {{Delaš Aždajić, Marija}}, title = {{Udio kuhinjske soli u kruhu}}, } @mastersthesis{pbf:2688, author = {{Poljanec, Ivna}}, title = {{Količina alergena u mesnim proizvodima}}, } @mastersthesis{pbf:2595, author = {{Ivančić, Nikolina}}, title = {{Kemijski sastav kestena s područja Karlovačke i Zagrebačke Županije}}, } @mastersthesis{pbf:1692, author = {{Poljanec, Andreja}}, title = {{Kemijska analiza bagremovog i šumskog meda}}, } @mastersthesis{pbf:1695, author = {{Požgaj, Andrea}}, title = {{Kemijski sastav kestena iz nekoliko prirodnih staništa na području Bilogore}}, } @phdthesis{pbf:2911, author = {{Vrdoljak, Ivica}}, title = {{Adekvatan unos kalcija i fosfora prehranom u funkciji smanjenja razvoja sekundarnoga hiperparatireoidizma kod bolesnika na hemodijalizi}}, } @mastersthesis{pbf:2518, author = {{Herceg, Filip}}, title = {{Fizikalno kemijska analiza meda kestena, lipe i livade}}, } @mastersthesis{pbf:2555, author = {{Mitrić, Luka}}, title = {{Fizikalno-kemijska analiza meda}}, } @mastersthesis{pbf:1657, author = {{Vidić, Jelena}}, title = {{Senzorska procjena različitih sorti oraha}}, } @mastersthesis{pbf:2613, author = {{Krešić, Marko}}, title = {{Kemijski sastav kestena Istarske i Primorsko-goranske županije}}, } @mastersthesis{zvu:873, author = {{Horvat, Nikolina}}, title = {{Analiza odabranih alergena u vinu}}, } @mastersthesis{zvu:642, author = {{Dronjak, Tamara}}, title = {{Kvaliteta meda Virovitičko-podravske županije}}, } @mastersthesis{pbf:189, author = {{Mitar, Gabriela}}, title = {{Kemijski sastav lješnjaka različitih sorti u Hrvatskoj}}, } @mastersthesis{zvu:877, author = {{Pavlečić, Marijana}}, title = {{Analiza patulina u voćnim sokovima i kašicama HPLC tehnikom}}, } @mastersthesis{pbf:413, author = {{Mandić, Antonela}}, title = {{Ostaci antibiotika u medu}}, } @mastersthesis{pbf:178, author = {{Šurić, Pina}}, title = {{Učinkovitost panela pri senzorskoj procjeni meda}}, } @mastersthesis{pbf:240, author = {{Havaši, Filip}}, title = {{Mineralne tvari u pršutu}}, } @mastersthesis{pbf:161, author = {{Ružman, Edi}}, title = {{Mineralne tvari u medu}}, } @mastersthesis{zvu:889, author = {{Majdandžić, Andrea}}, title = {{Mikrobiološka kvaliteta čokolade}}, } @mastersthesis{pbf:157, author = {{Vidaković, Silvija}}, title = {{Kemijska analiza bagremovog meda}}, } @mastersthesis{pbf:196, author = {{Martić, Ivan}}, title = {{Kemijska analiza kestenovog meda}}, } @mastersthesis{pbf:228, author = {{Mikac, Sara}}, title = {{Senzorska procjena meda koji nisu skloni kristalizaciji}}, } @mastersthesis{pbf:109, author = {{Kukolja, Hana}}, title = {{Senzorska procjena multiflornog meda}}, } @article{medri:5116, author = {{Lešić, Tina and Pleadin, Jelka and Krešić, Greta and Vahčić, Nada and Markov, Ksenija and Vrdoljak, Marija and Frece, Jadranka}}, title = {{Chemical and fatty acid composition of cow and sheep milk cheeses in a lamb skin sack}}, } @mastersthesis{pbf:722, author = {{Raspović, Ivana}}, title = {{Udio masti i sastav masnih kiselina Dalmatinskog i Istarskog pršuta}}, } @mastersthesis{pbf:56, author = {{Radman, Marija}}, title = {{Mineralne tvari u pršutu}}, } @mastersthesis{pbf:21, author = {{Pavlinić, Mateja}}, title = {{Kuhinjska sol u pršutu}}, } @mastersthesis{pbf:280, author = {{Ivančić, Nikolina}}, title = {{Mineralne tvari u medu}}, } @mastersthesis{pbf:320, author = {{Lovrek, Lea}}, title = {{Senzorska procjena meda}}, } @mastersthesis{pbf:303, author = {{Poljanec, Ivna}}, title = {{Usporedba dviju metoda za određivanje udjela saharoze u medu}}, } @mastersthesis{pbf:2899, author = {{Grabarić Andonovski, Iva}}, title = {{Spektrofotometrijsko određivanje smjese prehrambenih bojila uz kemometričku separaciju višeanalitnog signala}}, } @mastersthesis{pbf:585, author = {{Lovrić, Damir}}, title = {{Procjena učinkovitosti senzorskog panela}}, } @mastersthesis{pbf:638, author = {{Kušan, Jasmina}}, title = {{Kemijski sastav maruna}}, } @mastersthesis{pbf:354, author = {{Rupert, Maja}}, title = {{Senzorska procjena sokova od aronije}}, } @mastersthesis{pbf:2853, author = {{Krajnović, Mirela}}, title = {{Utjecaj hlapljivih komponenti i metanola na senzorsku kvalitetu rakija proizvedenih od šljiva na tradicionalan i Industrijski način}}, } @mastersthesis{pbf:2843, author = {{Španiček Piplović, Tihana}}, title = {{Nutritivne karakteristike umaka od rajčice}}, } @mastersthesis{pbf:844, author = {{Janči, Marijana}}, title = {{Aflatoksin B1 i okratoksin A u žitaricama s područja sjeverozapadne Hrvatske}}, } @mastersthesis{pbf:901, author = {{Janči, Sanela}}, title = {{Kvaliteta i zdravstvena ispravnost domaćih istarskih i slavonskih trajnih kobasica}}, } @mastersthesis{pbf:2852, author = {{Jureta, Blaženka}}, title = {{Validacija spektrofotometrijskih metoda za određivanje željeza i mangana u vodi za piće}}, } @mastersthesis{pbf:2817, author = {{Hodak, Ljubica}}, title = {{Statistička kontrola parametara proizvodnog procesa i završne kvalitete dodataka prehrani}}, } @mastersthesis{pbf:952, author = {{Volarić, Matea}}, title = {{Razine nitrita u fermentiranim i toplinski obrađenim kobasicama}}, } @mastersthesis{pbf:973, author = {{Vraneš, Ines}}, title = {{Razine polifosfata u trajnim i toplinski obrađenim kobasicama}}, } @mastersthesis{pbf:1102, author = {{Lovrić, Damir}}, title = {{Boja meda}}, } @phdthesis{ptfos:895, author = {{Flanjak, Ivana}}, title = {{Antioksidativni kapacitet meda i promjene tijekom procesiranja i skladištenja}}, } @phdthesis{ptfos:903, author = {{Uršulin-Trstenjak, Natalija}}, title = {{Makro i mikro elementi u kategorizaciji bagremovog meda}}, } @mastersthesis{pbf:977, author = {{Kovač, Karla}}, title = {{HACCP sustav u pekarskoj proizvodnji}}, } @mastersthesis{pbf:944, author = {{Hokal, Nataša}}, title = {{Upravljanje zaštitom okoliša u tvornici šećera Vitro d.d.}}, } @mastersthesis{pbf:2818, author = {{Mihaljević, Ivka}}, title = {{Uvođenje i vrednovanje HACCP sustava u školskim kuhinjama}}, } @mastersthesis{pbf:1120, author = {{Jelovečki, Melita}}, title = {{Testovi sklonosti u senzorskoj procjeni hrane}}, } @phdthesis{pbf:2821, author = {{Tudor Kalit, Milna}}, title = {{Određivanje sastava i udjela slobodnih masnih kiselina sira iz mišine te njegova fizikalno-kemijska i senzorska svojstva}}, } @mastersthesis{pbf:1463, author = {{Vukelić, Katarina}}, title = {{Određivanje parametara kvalitete u medu od kadulje}}, } @mastersthesis{pbf:1460, author = {{Čikeš, Daniela}}, title = {{Primjena HACCP sustava u vodovodu}}, } @phdthesis{pbf:2803, author = {{Krpan, Marina}}, title = {{Fizikalno-kemijske i senzorske značajke te njihov utjecaj na profil okusa majčinog mlijeka i hrane za dojenčad}}, } @phdthesis{pbf:2806, author = {{Gačić, Milica}}, title = {{Prisutnost različitih skupina antibiotika u medu i kinetika njihovog raspadanja pri različitim uvjetima skladištenja}}, } @phdthesis{pbf:2797, author = {{Lušić, Dražen}}, title = {{Specifična obilježja meda kadulje (Salvia officinalis L.)}}, } @mastersthesis{pbf:1346, author = {{Bečić, Ivana}}, title = {{Utjecaj okratoksina a na senzorsku procjenu nekih mesnih proizvoda}}, } @mastersthesis{pbf:1445, author = {{Tolić, Mandica-Tamara}}, title = {{Povezanost kiselosti i udjela ugjikohidrata u majčinom mlijeku s okusima određenim na elektronskom jeziku}}, } @phdthesis{pbf:2805, author = {{Putnik, Predrag}}, title = {{Utjecaj sorte i područja uzgoja na senzorska svojstva mandarina i njihovih sokova}}, } @phdthesis{pbf:2808, author = {{Šarić, Goran}}, title = {{Flavonoidi u medu – udjel i promjene tijekom skladištenja te njihov utjecaj na antioksidacijska svojstva meda}}, } @mastersthesis{pbf:1336, author = {{Čalopek, Bruno}}, title = {{Neki fizikalno-kemijski pokazatelji kvalitete bagremovog meda}}, } @mastersthesis{pbf:1649, author = {{Jelašić, Mislav}}, title = {{Boja meda}}, } @mastersthesis{pbf:1554, author = {{Vraneš, Ines}}, title = {{Udio kolesterola u domaćim trajnim kobasicama}}, } @mastersthesis{pbf:1544, author = {{Volarić, Matea}}, title = {{Udio kolesterola u trajnim i polutrajnim kobasicama}}, } @phdthesis{ptfos:911, author = {{Jakobek, Lidija}}, title = {{Karakterizacija polifenola u voću i njihov utjecaj na antioksidacijsku aktivnost voća}}, } @phdthesis{pbf:2734, author = {{Marković, Ksenija}}, title = {{Hlapljivi sastojci arome rajčice i njihov utjecaj na senzorska svojstva proizvoda od rajčice}}, } @phdthesis{pbf:2735, author = {{Pleadin, Jelka}}, title = {{Perzistentnost ostataka klenbuterola u tjelesnim tekućinama i tkivima svinja nakon subkronične izloženosti anaboličnoj dozi}}, }