TY - THES ID - pbf:4352 TI - Fitokemijski profil, funkcionalna svojstva i fizikalno-kemijski parametri tradicionalne istarske travarice biske AU - Hanousek Čiča, Karla DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4481 TI - Optimiranje komercijalno dostupnih metoda izolacije RNK i detekcija koronavirusa (SARS-COV-2) u lancu hrane AU - Mlinar, Zdenko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4391 TI - Fermentacija grožđa i elaborat tehničko – tehnološkog rješenja male destilerije AU - Cvetković, Tea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4381 TI - Razvoj primjene dviju glikozid hidrolaza - ekspresija saharoza fosforilaze na površini S. cerevisiae i praćenje aktivnosti alfa-amilaze AU - Lilek, Stela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4383 TI - Određivanje antimikrobnog djelovanja i minimalne inhibitorne koncentracije hidrofobnih prirodnih niskotemperaturnih eutektičkih otapala AU - Juričić, Helena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4410 TI - In vitro adhezija bakterija mliječne kiseline iz majčinog mlijeka AU - Ribić, Valentina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4358 TI - Enterococcus sojevi iz mikrobioma sira AU - Blagajac, Amalija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4483 TI - Učinci prenatalne izloženosti α-cipermetrinu na endokrinu disrupciju reprodukcije i razvoja muških potomaka pokusnih štakora AU - Biličić, Lea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4438 TI - Biološka evaluacija ferocenskih peptida izvedenih iz ferocenske aminokiseline i hidrofobnih aminokiselina - VAL, LEU I PHE AU - Dončević, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4439 TI - Antimikrobna i antioksidacijska aktivnost ferocenskih peptida dobiveni iz ferocen-1,1'-diamina AU - Cikron, Miriam DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4275 TI - Antimikrobna aktivnost eteričnog ulja mirte AU - Kralj, Jadranka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4255 TI - Kemijske opasnosti u jakim alkoholnim pićima AU - Ćurin, Ema DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4337 TI - Tehnološki trendovi u prehrambenoj industriji – autmatizacija i robotika AU - Ljubić, Franko-Dominik DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - unin:4323 TI - Utjecaj čajne baze na tijek fermentacije te na animikrobnu i antioksidativnu aktivnost kombuche AU - Mađer, Tamara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4008 TI - Antimikrobna svojstva macerata imele AU - Bingula, Paulina Sara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3934 TI - Određivanje udjela metanola u voćnim rakijama od šljive, jabuke i kruške AU - Despot, Ana Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3938 TI - Cijanovodična kiselina u jakim alkoholnim pićima AU - Dutković, Tatjana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3813 TI - Ispitivanje antioksidacijske, antimikrobne i citotoksične aktivnosti ekstrakta bijele imele (Viscum album L.) AU - Hasanbegović, Alisa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3638 TI - Utjecaj uvjeta maceracije na ukupne fenole i antioksidativnu aktivnost macerata rogača AU - Kantoci, Helena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3686 TI - Fizikalno – kemijske karakteristike voćnih rakija AU - Cesar, Petra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3552 TI - Fizikalno-kemijska karakterizacija macerata imele za proizvodnju rakije biske AU - Lukin, Priska DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3567 TI - Analiza hlapljivih komponenata rakija od kruške i dunje AU - Cikron, Miriam DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3544 TI - Fizikalne, kemijske i senzorske karakteristike voćnih rakija s područja Like AU - Cvetković, Tea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3488 TI - Alkoholna fermentacija rogača i aroma profil rakije od rogača AU - Devčić, Borna DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3066 TI - Polifenolni profil Biske AU - Granić, Dora DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:2989 TI - Fizikalno-kemijska i fitokemijska karakterizacija Biske AU - Filipan, Katarina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:2920 TI - Fitokemijska karakterizacija macerata peteljki grožđa AU - Barač, Monika DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:2586 TI - Utjecaj mikotoksina na feermentacijsku aktivnost bakterija mliječne kiseline AU - Vrdoljak, Josipa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1690 TI - Karakterizacija Biske - tradicionalne istarske travarice AU - Jedrejčić, Petra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:219 TI - Tradicijske metode fermentacije i prirodno kiselo tijesto kao starter za proizvodnju sigurnih i kvalitetnih pekarskih proizvoda produljene trajnosti AU - Rađenović, Vedran DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:361 TI - Kvaliteta rakije loze proizvedene pri različitim uvjetima fermentacije od sorte grožđa Izabela AU - Banović, Nevenka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:472 TI - Kvaliteta rakije loze proizvedene pri različitim uvjetima fermentacije od sorte grožđa Izabela AU - Banović, Nevenka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:114 TI - Kvaliteta rakije šljivovice proizvedene od nove sorte šljive Top King AU - Malnar, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:215 TI - Usporedba fizikalno-kemijskih i senzorskih karakteristika vinskih destilata AU - Pezer, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:2882 TI - Proizvodnja S-adenozil-L-metionina pomoću kvasca Pichia stipitis AU - Križanović, Stela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:574 TI - Proizvodnja kruha produžene trajnost s pomoću bakterije Leuconostoc mesenteroides AU - Strganac, Goran DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:249 TI - Maceracija u proizvodnji jakih alkoholnih pića AU - Martinović, Tomislav DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:428 TI - Destilacija u proizvodnji jakih alkoholnih pića AU - Ćapin, Marko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:846 TI - Identifikacija i karakterizacija bakterija mliječne kiseline izoliranih iz brašna ekološki uzgojenih žitarica AU - Ivanuša, Ines DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:758 TI - Aromatično i ljekovito bilje u proizvodnji jakih alkoholnih pića AU - Fiket, Marijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:957 TI - Polifenolni profil i antioksidativna aktivnost jakih alkoholnih pića proizvedenih na području Republike Hrvatske AU - Posavec, Sanja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1089 TI - Biološki aktivni spojevi u jakim alkoholnim pićima AU - Vrebac, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1070 TI - Utjecaj sazrijevanja i odležavanja destilata na njegovu antioksidativnu aktivnost AU - Bartulović, Katarina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1003 TI - Utjecaj mliječno-kisele fermentacije na antimikrobnu i antioksidativnu aktivnost kiselog tijesta AU - Kiš, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1327 TI - Metabolička aktivnost različitih vrsta bakterija mliječne kiseline tijekom rasta u modificiranoj MRS podlozi AU - Raspović, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1339 TI - Primjena kiselog tijesta u proizvodnji peciva AU - Moćan, Duje DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1645 TI - Priprema škrobnih sirovina za proizvodnju jakih alkoholnih pića AU - Peroš, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER -