@phdthesis{pbf:4352, author = {{Hanousek Čiča, Karla}}, title = {{Fitokemijski profil, funkcionalna svojstva i fizikalno-kemijski parametri tradicionalne istarske travarice biske}}, } @phdthesis{pbf:4481, author = {{Mlinar, Zdenko}}, title = {{Optimiranje komercijalno dostupnih metoda izolacije RNK i detekcija koronavirusa (SARS-COV-2) u lancu hrane}}, } @mastersthesis{pbf:4640, author = {{Petrinić, Andrea}}, title = {{Uklanjanje fumonizina B1 primjenom otpada riblje industrije}}, } @mastersthesis{pbf:4391, author = {{Cvetković, Tea}}, title = {{Fermentacija grožđa i elaborat tehničko – tehnološkog rješenja male destilerije}}, } @mastersthesis{pbf:4381, author = {{Lilek, Stela}}, title = {{Razvoj primjene dviju glikozid hidrolaza - ekspresija saharoza fosforilaze na površini S. cerevisiae i praćenje aktivnosti alfa-amilaze}}, } @mastersthesis{pbf:4383, author = {{Juričić, Helena}}, title = {{Određivanje antimikrobnog djelovanja i minimalne inhibitorne koncentracije hidrofobnih prirodnih niskotemperaturnih eutektičkih otapala}}, } @mastersthesis{pbf:4410, author = {{Ribić, Valentina}}, title = {{In vitro adhezija bakterija mliječne kiseline iz majčinog mlijeka}}, } @mastersthesis{pbf:4358, author = {{Blagajac, Amalija}}, title = {{Enterococcus sojevi iz mikrobioma sira}}, } @mastersthesis{pbf:4483, author = {{Biličić, Lea}}, title = {{Učinci prenatalne izloženosti α-cipermetrinu na endokrinu disrupciju reprodukcije i razvoja muških potomaka pokusnih štakora}}, } @mastersthesis{pbf:4438, author = {{Dončević, Ana}}, title = {{Biološka evaluacija ferocenskih peptida izvedenih iz ferocenske aminokiseline i hidrofobnih aminokiselina - VAL, LEU I PHE}}, } @mastersthesis{pbf:4439, author = {{Cikron, Miriam}}, title = {{Antimikrobna i antioksidacijska aktivnost ferocenskih peptida dobiveni iz ferocen-1,1'-diamina}}, } @mastersthesis{pbf:4648, author = {{Ivanešić, Luka}}, title = {{Prijedlog tehničko-tehnološkog rješenja pogona craft pivovare}}, } @mastersthesis{pbf:4275, author = {{Kralj, Jadranka}}, title = {{Antimikrobna aktivnost eteričnog ulja mirte}}, } @mastersthesis{pbf:4255, author = {{Ćurin, Ema}}, title = {{Kemijske opasnosti u jakim alkoholnim pićima}}, } @mastersthesis{pbf:4337, author = {{Ljubić, Franko-Dominik}}, title = {{Tehnološki trendovi u prehrambenoj industriji – autmatizacija i robotika}}, } @mastersthesis{unin:4323, author = {{Mađer, Tamara}}, title = {{Utjecaj čajne baze na tijek fermentacije te na animikrobnu i antioksidativnu aktivnost kombuche}}, } @mastersthesis{pbf:4008, author = {{Bingula, Paulina Sara}}, title = {{Antimikrobna svojstva macerata imele}}, } @mastersthesis{pbf:3934, author = {{Despot, Ana Marija}}, title = {{Određivanje udjela metanola u voćnim rakijama od šljive, jabuke i kruške}}, } @mastersthesis{pbf:3938, author = {{Dutković, Tatjana}}, title = {{Cijanovodična kiselina u jakim alkoholnim pićima}}, } @mastersthesis{pbf:3813, author = {{Hasanbegović, Alisa}}, title = {{Ispitivanje antioksidacijske, antimikrobne i citotoksične aktivnosti ekstrakta bijele imele (Viscum album L.)}}, } @mastersthesis{pbf:3638, author = {{Kantoci, Helena}}, title = {{Utjecaj uvjeta maceracije na ukupne fenole i antioksidativnu aktivnost macerata rogača}}, } @mastersthesis{pbf:3686, author = {{Cesar, Petra}}, title = {{Fizikalno – kemijske karakteristike voćnih rakija}}, } @mastersthesis{pbf:3552, author = {{Lukin, Priska}}, title = {{Fizikalno-kemijska karakterizacija macerata imele za proizvodnju rakije biske}}, } @mastersthesis{pbf:3567, author = {{Cikron, Miriam}}, title = {{Analiza hlapljivih komponenata rakija od kruške i dunje}}, } @mastersthesis{pbf:3544, author = {{Cvetković, Tea}}, title = {{Fizikalne, kemijske i senzorske karakteristike voćnih rakija s područja Like}}, } @mastersthesis{pbf:3488, author = {{Devčić, Borna}}, title = {{Alkoholna fermentacija rogača i aroma profil rakije od rogača}}, } @mastersthesis{pbf:3066, author = {{Granić, Dora}}, title = {{Polifenolni profil Biske}}, } @mastersthesis{pbf:2989, author = {{Filipan, Katarina}}, title = {{Fizikalno-kemijska i fitokemijska karakterizacija Biske}}, } @mastersthesis{pbf:2920, author = {{Barač, Monika}}, title = {{Fitokemijska karakterizacija macerata peteljki grožđa}}, } @mastersthesis{pbf:2586, author = {{Vrdoljak, Josipa}}, title = {{Utjecaj mikotoksina na feermentacijsku aktivnost bakterija mliječne kiseline}}, } @mastersthesis{pbf:1690, author = {{Jedrejčić, Petra}}, title = {{Karakterizacija Biske - tradicionalne istarske travarice}}, } @mastersthesis{pbf:219, author = {{Rađenović, Vedran}}, title = {{Tradicijske metode fermentacije i prirodno kiselo tijesto kao starter za proizvodnju sigurnih i kvalitetnih pekarskih proizvoda produljene trajnosti}}, } @mastersthesis{pbf:361, author = {{Banović, Nevenka}}, title = {{Kvaliteta rakije loze proizvedene pri različitim uvjetima fermentacije od sorte grožđa Izabela}}, } @mastersthesis{pbf:472, author = {{Banović, Nevenka}}, title = {{Kvaliteta rakije loze proizvedene pri različitim uvjetima fermentacije od sorte grožđa Izabela}}, } @mastersthesis{pbf:114, author = {{Malnar, Maja}}, title = {{Kvaliteta rakije šljivovice proizvedene od nove sorte šljive Top King}}, } @mastersthesis{pbf:215, author = {{Pezer, Martina}}, title = {{Usporedba fizikalno-kemijskih i senzorskih karakteristika vinskih destilata}}, } @phdthesis{pbf:2882, author = {{Križanović, Stela}}, title = {{Proizvodnja S-adenozil-L-metionina pomoću kvasca Pichia stipitis}}, } @mastersthesis{pbf:574, author = {{Strganac, Goran}}, title = {{Proizvodnja kruha produžene trajnost s pomoću bakterije Leuconostoc mesenteroides}}, } @mastersthesis{pbf:249, author = {{Martinović, Tomislav}}, title = {{Maceracija u proizvodnji jakih alkoholnih pića}}, } @mastersthesis{pbf:428, author = {{Ćapin, Marko}}, title = {{Destilacija u proizvodnji jakih alkoholnih pića}}, } @mastersthesis{pbf:846, author = {{Ivanuša, Ines}}, title = {{Identifikacija i karakterizacija bakterija mliječne kiseline izoliranih iz brašna ekološki uzgojenih žitarica}}, } @mastersthesis{pbf:758, author = {{Fiket, Marijana}}, title = {{Aromatično i ljekovito bilje u proizvodnji jakih alkoholnih pića}}, } @mastersthesis{pbf:957, author = {{Posavec, Sanja}}, title = {{Polifenolni profil i antioksidativna aktivnost jakih alkoholnih pića proizvedenih na području Republike Hrvatske}}, } @mastersthesis{pbf:1089, author = {{Vrebac, Marija}}, title = {{Biološki aktivni spojevi u jakim alkoholnim pićima}}, } @mastersthesis{pbf:1070, author = {{Bartulović, Katarina}}, title = {{Utjecaj sazrijevanja i odležavanja destilata na njegovu antioksidativnu aktivnost}}, } @mastersthesis{pbf:1003, author = {{Kiš, Maja}}, title = {{Utjecaj mliječno-kisele fermentacije na antimikrobnu i antioksidativnu aktivnost kiselog tijesta}}, } @mastersthesis{pbf:1327, author = {{Raspović, Ivana}}, title = {{Metabolička aktivnost različitih vrsta bakterija mliječne kiseline tijekom rasta u modificiranoj MRS podlozi}}, } @mastersthesis{pbf:1339, author = {{Moćan, Duje}}, title = {{Primjena kiselog tijesta u proizvodnji peciva}}, } @mastersthesis{pbf:1645, author = {{Peroš, Ana}}, title = {{Priprema škrobnih sirovina za proizvodnju jakih alkoholnih pića}}, }