@mastersthesis{pbf:4351, author = {{Furmeg, Sanja}}, title = {{Izolacija i identifikacija Campylobacter spp. iz pilećeg mesa}}, } @phdthesis{pbf:4481, author = {{Mlinar, Zdenko}}, title = {{Optimiranje komercijalno dostupnih metoda izolacije RNK i detekcija koronavirusa (SARS-COV-2) u lancu hrane}}, } @mastersthesis{pbf:4383, author = {{Juričić, Helena}}, title = {{Određivanje antimikrobnog djelovanja i minimalne inhibitorne koncentracije hidrofobnih prirodnih niskotemperaturnih eutektičkih otapala}}, } @mastersthesis{pbf:4359, author = {{Gavran, Maristela}}, title = {{Optimiranje parametara ultrazvučne obrade soka i sosa rajčice, te utjecaj na fizikalna svojstva i mikrobiološku ispravnost}}, } @phdthesis{pbf:4302, author = {{Lešić, Tina}}, title = {{Razvoj multimikotoksinske lc-ms/ms metode i molekularna identifikacija plijesni producenata citrinina, ciklopiazonične kiseline i sterigmatocistina u hrvatskim tradicionalnim mesnim proizvodima}}, } @phdthesis{pbf:4286, author = {{Kostelac, Deni}}, title = {{Formulacija i razvoj višeslojno mikroinkapsuliranoga probiotika s ciljanim učincima na zdravlje}}, } @phdthesis{pbf:4169, author = {{Jakopović, Željko}}, title = {{Utjecaj odabranih sojeva vinskih kvasaca na vezanje, razgradnju i toksičnost okratoksina A u in vitro uvjetima}}, } @mastersthesis{pbf:4114, author = {{Vodjerek, Mia}}, title = {{Probiotička karakterizacija bakterija mliječne kiseline izoliranih iz stolice dojenčeta}}, } @mastersthesis{pbf:4057, author = {{Uzelac, Tamara}}, title = {{Izolacija i identifikacija plijesni iz žitarica s područja Republike Hrvatske}}, } @mastersthesis{pbf:4064, author = {{Radešić, Evelin}}, title = {{Uklanjanje aflatoksina B₁ pomoću organskog otpada}}, } @mastersthesis{pbf:3977, author = {{Špoljarić, Lucija}}, title = {{Uklanjanje aflatoksina B1 pomoću otpada riblje industrije}}, } @mastersthesis{pbf:3960, author = {{Nakić, Mirna}}, title = {{Antimikrobna aktivnost terapeutskih eutektičkih otapala}}, } @mastersthesis{pbf:3987, author = {{Gradečki, Laura}}, title = {{Utjecaj odabranih sojeva kvasaca na sintezu okratoksina A}}, } @mastersthesis{pbf:3927, author = {{Knapić, Simona}}, title = {{Utjecaj odabranih sojeva kvasaca na rast toksikotvornih plijesni}}, } @phdthesis{pbf:3873, author = {{Čanak, Iva}}, title = {{Karakterizacija probiotičke bakterije Lactobacillus plantarum O1 za biološko konzerviranje proizvoda akvakulture}}, } @phdthesis{pbf:3877, author = {{Kuharić, Željka}}, title = {{Uklanjanje aflatoksina M1 i metala iz mlijeka primjenom bakterija mliječne kiseline i β-glukana}}, } @mastersthesis{pbf:3806, author = {{Kuzmić, Marija}}, title = {{Fototrofni uzgoj dijatomeje Nitzschia sp.}}, } @mastersthesis{pbf:3807, author = {{Nemec, Vili}}, title = {{Biosinteza i karakterizacija bakterijske nanoceluloze uzgojene u statičnim uvjetima u soku od borovnica}}, } @mastersthesis{pbf:3843, author = {{Romac, Anamarija}}, title = {{Utjecaj okratoksina A na fermentacijska svojstva odabranih sojeva kvasaca}}, } @mastersthesis{pbf:3858, author = {{Jurić, Vesna}}, title = {{Razvoj liofiliziranog probiotičkog mikroinkapsulata s dodatkom L-askorbinske kiseline}}, } @mastersthesis{pbf:3662, author = {{Logarušić, Iva}}, title = {{Uklanjanje mikotoksina pomoću organskog otpada}}, } @mastersthesis{pbf:3690, author = {{Juričić, Helena}}, title = {{Utjecaj okratoksina A na morfologiju i krivulju rasta odabranih sojeva vinskih kvasaca}}, } @mastersthesis{pbf:3559, author = {{Živković, Mattea}}, title = {{Mliječni proizvodi kao izvor probiotičkih kultura}}, } @mastersthesis{pbf:3601, author = {{Vukšić, Lucija}}, title = {{Biološka detoksifikacija i mehanizmi uklanjanja okratoksina A}}, } @phdthesis{pbf:3888, author = {{Kiš, Maja}}, title = {{Učinak gama zračenja i hladne plazme na smanjenje koncentracije T-2 i HT-2 toksina u žitaricama}}, } @mastersthesis{pbf:3508, author = {{Krpan, Melita}}, title = {{Primjena HPLC-MS/MS multi-mikotoksinske metode za određivanje mikotoksina koji se pojavljuju u pekmezu}}, } @mastersthesis{pbf:3500, author = {{Dobrić, Nina}}, title = {{Antibakterijsko djelovanje citrinina na odabrane patogene bakterije i Gluconobacter oxydans}}, } @mastersthesis{pbf:3170, author = {{Numanović, Edina}}, title = {{Plijesni iz roda Aspergillus i Penicillium kao mogući producenti aflatoksina B1 i okratoksina A}}, } @mastersthesis{pbf:3165, author = {{Čuljak, Klara}}, title = {{Izolacija i identifikacija plijesni klasičnim mikrobiološkim metodama}}, } @mastersthesis{pbf:3067, author = {{Novak, Jelena}}, title = {{Antioksidativna aktivnost odabranih sojeva bakterija mliječne kiseline}}, } @mastersthesis{pbf:3009, author = {{Romac, Anamarija}}, title = {{Vezanje AFM1 iz mlijeka liofiliziranim stanicama bakterija mliječne kiseline}}, } @mastersthesis{pbf:2597, author = {{Prtenjača, Jure}}, title = {{Utjecaj mikotoksina na parametre rasta bakterija mliječne kiseline, potencijalnih starter kultura za proizvodnju fermentiranih namirnica}}, } @mastersthesis{pbf:2548, author = {{Šain, Adela}}, title = {{Promjene morfoloških karakteristika odabranih vinskih kvasaca i bakterija mliječne kiseline u prisustvu okratoksina A}}, } @mastersthesis{pbf:1713, author = {{Oreški, Leticija}}, title = {{Krivulja rasta bakterije Lactobacillus plantarum B u mediju kontaminiranom s AFB1 i ZEA}}, } @phdthesis{agr:609, author = {{Rajnović, Ivana}}, title = {{Bioraznolikost i simbiozna učinkovitost prirodnih populacija rizobija koje noduliraju grah (Phaseolus vulgaris L.)}}, } @phdthesis{agr:472, author = {{Vrdoljak, Marija}}, title = {{Probiotičke kulture Lactobacillus plantarum B i Lactococcus lactis subsp. lactis S1 u poboljšanju funkcionalnih svojstava sira iz mišine}}, } @mastersthesis{pbf:174, author = {{Šunjić, Romano}}, title = {{Utjecaj aflatoksina B1 i okratoksina A na morfološke osobine bakterija mliječne kiseline}}, } @article{medri:5116, author = {{Lešić, Tina and Pleadin, Jelka and Krešić, Greta and Vahčić, Nada and Markov, Ksenija and Vrdoljak, Marija and Frece, Jadranka}}, title = {{Chemical and fatty acid composition of cow and sheep milk cheeses in a lamb skin sack}}, } @article{medri:5527, author = {{Frece, Jadranka and Vrdoljak, Marija and Filipčić, Mija and Jelić, Marko and Čanak, Iva and Jakopović, Željko and Pleadin, Jelka and Gobin, Ivana and Landeka Dragičević, Tibela and Markov, Ksenija}}, title = {{Microbiological quality and variability of natural microbiota in Croatian cheese maturing in lambskin sacks}}, } @mastersthesis{pbf:819, author = {{Kvočić, Tonka}}, title = {{Određivanje fuzarijskih mikotoksina ELISA metodom}}, } @mastersthesis{pbf:750, author = {{Perše, Margareta}}, title = {{Pojavnost fumonizina i T-2 toksina na žitaricama malog i velikog zrna}}, } @mastersthesis{pbf:250, author = {{Bosanac, Petra}}, title = {{Izolacija patogenih mikroorganizama riba i školjkaša porijeklom iz Jadranskog mora}}, } @mastersthesis{pbf:572, author = {{Pugelnik, Jelena}}, title = {{Plemenita plijesan Penicillium nalgiovense kao mogući producent aflatoksina B1 i okratoksina A}}, } @mastersthesis{pbf:351, author = {{Gres, Vitka}}, title = {{Utjecaj parametara na preživljavanje bakterije Listeria monocytogenes}}, } @mastersthesis{pbf:517, author = {{Stipetić, Tena}}, title = {{Gama zračenje kao fizikalna metoda za spriječavanje rasta plijesni i biosinteze alflatoksina B1}}, } @mastersthesis{pbf:2905, author = {{Merkaš Poslončec, Gordana}}, title = {{Mikrobiološki pokazatelji ispravnosti i kakvoće vode na izvorištima u Krapinsko-zagorskoj županiji}}, } @mastersthesis{pbf:2907, author = {{Ćubela, Dubravka}}, title = {{Pojavnost okratoksina A u uzorcima bijelih, crnih i desertnih vina}}, } @mastersthesis{pbf:756, author = {{Kerep, Nikolina}}, title = {{Preživljavanje bakterije Gluconobacter oxydans u probavnom sustavu miša u prisutnosti patulina i citrinina}}, } @phdthesis{pbf:2867, author = {{Bevardi, Martina}}, title = {{In vitro i in vivo modeli vezanja patulina i citrinina bioprotektivnim kulturama}}, } @mastersthesis{pbf:2845, author = {{Longo, Ksenija}}, title = {{Zdravstvena ispravnost tradicionalnih mliječnih proizvoda dostupnih na tržnicama Grada Zagreba i Zagrebačke županije}}, } @mastersthesis{pbf:2810, author = {{Bači, Nikolina}}, title = {{Razvoj neutralizatora i metoda ispitivanja mikrobiološke čistoće dezinficijensa i sredstva za čišćenje i prebrisavanje}}, } @mastersthesis{pbf:1101, author = {{Miškulin, Ena}}, title = {{Krivulja rasta bakterije Gluconobacter oxydans u prisutnosti patulina}}, } @mastersthesis{pbf:2812, author = {{Horvat, Marija}}, title = {{Određivanje ukupnih aflatoksina u začinima ELISA metodom}}, } @mastersthesis{pbf:1484, author = {{Radošević, Valerija}}, title = {{Izolacija i karakterizacija prirodne mikroflore i kemijski parametri u svježem siru}}, } @mastersthesis{pbf:1468, author = {{Uglešić, Iva}}, title = {{Preživljavanje autohtone starter kulture u fermentiranim trajnim kobasicama}}, } @mastersthesis{pbf:1509, author = {{Anđić, Marijana}}, title = {{Antifungalno djelovanje eteričnih ulja i njihovih komponenti}}, } @mastersthesis{pbf:1505, author = {{Bunjevac, Željka}}, title = {{In-situ inhibicija Listeria monocytogenes bakterijama mliječne kiseline}}, } @mastersthesis{pbf:1273, author = {{Barbir, Tina}}, title = {{Izolacija plemenite plijesni iz sira Camembert i moguća sinteza aflatoksina b1}}, } @mastersthesis{pbf:1277, author = {{Pijerov, Tanja}}, title = {{Određivanje zearalenona u zobenom kruhu}}, } @mastersthesis{pbf:1381, author = {{Friganović, Maja}}, title = {{Adsorpcija mikotoksina zearalenona s bakterijama mliječne kiseline}}, } @mastersthesis{pbf:1600, author = {{Srzić, Marina}}, title = {{Identifikacija Staphylococcus vrsta klasičnim mikrobiološkim i biokemijskim metodama}}, } @phdthesis{pbf:2765, author = {{Cvek, Domagoj}}, title = {{Biosinteza i biorazgradnja F-2 toksina i okratoksina A u tijeku rasta plijesni Fusarium graminearum ZMPBF 1244 i Aspergillus ochraceus NRRL 3174 u mješovitoj kulturi}}, } @mastersthesis{pbf:1637, author = {{Radošević, Valerija}}, title = {{Mikrobna populacija lavande s različitih područja Republike Hrvatske}}, }