@mastersthesis{pbf:4580, author = {{Klaić, Lana}}, title = {{Metode predobrade lignocelulozne biomase za povećanje prinosa bioplina}}, } @mastersthesis{pbf:4579, author = {{Varjačić, Antonija}}, title = {{Utjecaj mikrobioloških i tehnoloških parametara na kemijski sastav i senzorska svojstva kombuche}}, } @mastersthesis{pbf:4527, author = {{Žerjav, Marko}}, title = {{Enzimska hidroliza celulozne biomase}}, } @mastersthesis{pbf:4544, author = {{Lenček, Mariana}}, title = {{Perspektive i izazovi u industrijskoj biotehnologiji}}, } @mastersthesis{pbf:4061, author = {{Tomić, Sara}}, title = {{Sirovine i izvori kemijskih elemenata korišteni za hranjive podloge u industrijskoj proizvodnji}}, } @mastersthesis{pbf:4005, author = {{Dananić, Ana}}, title = {{Gljive: Nutritivni, mineralni i bioaktivni sastojci}}, } @mastersthesis{pbf:3807, author = {{Nemec, Vili}}, title = {{Biosinteza i karakterizacija bakterijske nanoceluloze uzgojene u statičnim uvjetima u soku od borovnica}}, } @mastersthesis{pbf:3672, author = {{Mlakić, Lucija}}, title = {{Bakterijska nanoceluloza}}, } @mastersthesis{pbf:3737, author = {{Knez, Petra}}, title = {{Nutritivni i zdravstveni učinci sastojaka i metabolita nastalih fermentacijom kombucha napitka}}, } @mastersthesis{pbf:3648, author = {{Barišić, Magdalena}}, title = {{Primjena bakterijske nanoceluloze (BNC) u biotehnologiji i biomedicini}}, } @mastersthesis{pbf:3435, author = {{Radišić, Veronika}}, title = {{Antioksidacijska aktivnost i ukupni fenoli ekstrakata medicinske gljive Ganoderma lucidum}}, } @mastersthesis{pbf:3489, author = {{Hranić, Ivana}}, title = {{Usporedba kinetike sinteze bakterijske nanoceluloze uzgojem u kompleksnim i kemijski definiranim hranjivim podlogama}}, } @mastersthesis{pbf:3403, author = {{Besednik, Ana}}, title = {{Antimikrobna aktivnost, antioksidacijski kapacitet i nastajanje organskih kiselina nastalih tijekom fermentacije voćnog napitka fermentiranog pomoću kefirnih zrnaca}}, } @mastersthesis{pbf:3760, author = {{Klinar, Marijan}}, title = {{Energijska vrijednost i stabilnost boje tijekom ubrzanog starenja raznih vrsta craft piva}}, } @mastersthesis{pbf:3114, author = {{Grünfeld, Petra}}, title = {{Fermentacija i antimikrobna aktivnost vodenih kefirnih zrnaca}}, } @mastersthesis{pbf:3029, author = {{Nemec, Vili}}, title = {{Fermentacija, biosinteza bakterijske nanoceluloze i antimikrobna aktivnost kombuche uzgojene u kokosovoj vodi}}, } @mastersthesis{pbf:3325, author = {{Kovačina, Antonela}}, title = {{Biosinteza bakterijske nanoceluloze uzgojem kokulture vodenih kefirnih zrnaca i kombuche u kokosovoj vodi}}, } @mastersthesis{pbf:2990, author = {{Drmić, Agnes}}, title = {{Antioksidacijska aktivnost gljive Ganoderma lucidum}}, } @mastersthesis{pbf:2417, author = {{Besednik, Ana}}, title = {{Fizikalna i antimikrobna karakterizacija bakterijske celuloze uzgojene u zelenom čaju}}, } @mastersthesis{pbf:2444, author = {{Mihalj, Nika}}, title = {{Nutritivna vrijednost i antioksidacijska svojstva gljive Amanita caesarea u različitim stadijima zrelosti plodnih tijela}}, } @mastersthesis{pbf:2418, author = {{Trčak, Mihaela}}, title = {{Uzgoj kokulture kefirnih zrnaca i kombuche u crnom čaju}}, } @mastersthesis{pbf:1702, author = {{Čondić Galiničić, Kristina}}, title = {{Biotrensformacija kombucha napitka od soka ananasa}}, } @mastersthesis{pbf:1696, author = {{Hranić, Ivana}}, title = {{Mikrostrukturna, biokemijska i antimikrobna karakterizacija bakterijske celuloze uzgojene u čaju crvenog grma}}, } @mastersthesis{pbf:2697, author = {{Herceg, Filip}}, title = {{Biosinteza bakterijske celuloze pomoću združene kulture osmofilnih kvasaca i bakterija octene kiseline}}, } @mastersthesis{pbf:1663, author = {{Dobrić, Nina}}, title = {{Utjecaj Al2+ i Cd2+ iona na preživljavanje alge Euglena gracilis}}, } @mastersthesis{pbf:210, author = {{Križanac, Andrea}}, title = {{HPLC određivanje sfingozina i sfinganina u serumu kao potencijalnih biomarkera metaboličkog sindroma}}, } @mastersthesis{pbf:226, author = {{Jukić, Ivan}}, title = {{Učinak izvora ugljika na biotransformaciju kombuche, nastajanje organskih kiselina i sintezu bakterijske celuloze}}, } @mastersthesis{pbf:121, author = {{Krizmanić, Tena}}, title = {{Biotransformacija i antimikrobna aktivnost kombucha napitaka od aronije, kadulje i lista masline}}, } @mastersthesis{pbf:205, author = {{Šipalo, Toni}}, title = {{Antioksidacijska svojstva i stabilnost boje crvenog piva, ružičastog vina i ružičastog pjenušca}}, } @mastersthesis{pbf:96, author = {{Kovačina, Antonela}}, title = {{Fermentacija kozjeg, pirovog i sojinog mlijeka s dodatkom vanilije nacijepljenih kefirnim zrncima}}, } @mastersthesis{pbf:35, author = {{Moharić, Lidia}}, title = {{Fermentacija i antimikrobna aktivnost kombucha crnog, zelenog, bijelog i voćnog čaja}}, } @mastersthesis{pbf:22, author = {{Kožić, Kristina}}, title = {{Fermentacija rižinog, bademovog, kravljeg i lješnjakovog mlijeka nacijepljenih kefirnim zrncima}}, } @mastersthesis{pbf:24, author = {{Herceg, Filip}}, title = {{Antioksidacijska svojstva i stabilnost boje tijekom ubrzanog i prirodnog starenja piva tamnih piva}}, } @mastersthesis{pbf:568, author = {{Buljubašić, Mateja}}, title = {{Flokulacijska, morfološka i fiziološka svojstva pivskih kvasaca Saccharomyces uvarum WT i Saccharomyces pastorianus NCYC 975}}, } @mastersthesis{pbf:640, author = {{Cukon, Katja}}, title = {{Kemijski sastav i antioksidacijska aktivnost jestivih samoniklih gljiva Albatrellus pes-caprae, Armillaria mellea i Amanita caesarea}}, } @mastersthesis{pbf:374, author = {{Zadro, Dragana}}, title = {{Utjecaj teških metala na nakupljanje prolina i palmela stadij alge Euglena gracilis}}, } @mastersthesis{pbf:369, author = {{Križanac, Andrea}}, title = {{Usporedba morfoloških i fizioloških promjena u algi Euglena gracilis tijekom izlaganja Ni2+ I Ag2+ ionima}}, } @mastersthesis{pbf:496, author = {{Kostelac, Deni}}, title = {{Utjecaj Ca2+ I Cr6+ iona na fototaksiju alge Euglena gracilis}}, } @mastersthesis{pbf:449, author = {{Fiolić, Iva}}, title = {{Utjecaj teških metala na preživljavanje alge Euglena gracilis}}, } @mastersthesis{pbf:685, author = {{Atlija, Josipa}}, title = {{Nutritivna i zdravstvena svojstva piva}}, } @mastersthesis{pbf:731, author = {{Baković, Petra}}, title = {{Antioksidansi iz samoniklih gljiva}}, } @mastersthesis{pbf:732, author = {{Jurčević, Petra}}, title = {{Utjecaj deterdženata na preživljavanje alge Euglena gracilis}}, } @mastersthesis{pbf:1136, author = {{Cukon, Katja}}, title = {{Udjel ukupnih fenola i antioksidacijska svojstva sladovina pripravljenih od pilsner, münchenskog i karamelnog ječmenog slada}}, } @mastersthesis{pbf:1071, author = {{Patron, Iva}}, title = {{Usporedba udjela polifenola i antioksidacijskog kapaciteta tijekom ubrzanog i prirodnog starenja piva}}, } @mastersthesis{pbf:1486, author = {{Markota, Tomislava}}, title = {{Usporedna procjena nutritivnih, antioksidacijskih i antimikrobnih svojstava gljiva Lentinus edodes, Agrocybe aegerita, Pleurotus ostreatus i Pleurotus citrinopileatus}}, } @mastersthesis{pbf:1387, author = {{Kusalić, Lucija}}, title = {{Kvantificiranje fiziološke aktivnosti i flokulacijske sposobnosti kvasca Saccharomyces uvarum}}, } @mastersthesis{pbf:1305, author = {{Šandrk, Ivana}}, title = {{Usporedba kemijskog sastava i bioaktivnih sastojaka gljiva Agrocybe aegerita I Lentinus edodes}}, } @phdthesis{pbf:2839, author = {{Ranogajec, Ana}}, title = {{Utjecaj sastava proteina samoniklih gljiva hrvatske na intenzitet umami okusa}}, } @mastersthesis{pbf:1652, author = {{Belošević, Mateja}}, title = {{Kvantificiranje sposobnosti flokulacije kvasca Saccharomyces uvarum}}, } @mastersthesis{pbf:1578, author = {{Barić, Maja}}, title = {{Kemijski sastav i umami okus samoniklih hrvatskih gljiva}}, } @mastersthesis{pbf:1617, author = {{Krtalić, Marija}}, title = {{Flokulacijska sposobnost kvasca Saccharomyces uvarum tijekom doviranja piva}}, } @mastersthesis{pbf:1636, author = {{Žilić, Hrvoje}}, title = {{Koflokulacija neflokulentnih stanica kvasca Saccharomyces cerevisiae s flokulentnim stanicama Saccharomyces uvarum}}, } @mastersthesis{pbf:1616, author = {{Ratkaj, Jelena}}, title = {{Fiziološka aktivnost kvasca Saccharomyces uvarum nakon optimizacije postupka odgorčavanja s Tweenom 80}}, }