TY - THES ID - pbf:4061 TI - Sirovine i izvori kemijskih elemenata korišteni za hranjive podloge u industrijskoj proizvodnji AU - Tomić, Sara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4005 TI - Gljive: Nutritivni, mineralni i bioaktivni sastojci AU - Dananić, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3807 TI - Biosinteza i karakterizacija bakterijske nanoceluloze uzgojene u statičnim uvjetima u soku od borovnica AU - Nemec, Vili DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3672 TI - Bakterijska nanoceluloza AU - Mlakić, Lucija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3737 TI - Nutritivni i zdravstveni učinci sastojaka i metabolita nastalih fermentacijom kombucha napitka AU - Knez, Petra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3648 TI - Primjena bakterijske nanoceluloze (BNC) u biotehnologiji i biomedicini AU - Barišić, Magdalena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3435 TI - Antioksidacijska aktivnost i ukupni fenoli ekstrakata medicinske gljive Ganoderma lucidum AU - Radišić, Veronika DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3489 TI - Usporedba kinetike sinteze bakterijske nanoceluloze uzgojem u kompleksnim i kemijski definiranim hranjivim podlogama AU - Hranić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3403 TI - Antimikrobna aktivnost, antioksidacijski kapacitet i nastajanje organskih kiselina nastalih tijekom fermentacije voćnog napitka fermentiranog pomoću kefirnih zrnaca AU - Besednik, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3760 TI - Energijska vrijednost i stabilnost boje tijekom ubrzanog starenja raznih vrsta craft piva AU - Klinar, Marijan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3114 TI - Fermentacija i antimikrobna aktivnost vodenih kefirnih zrnaca AU - Grünfeld, Petra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3029 TI - Fermentacija, biosinteza bakterijske nanoceluloze i antimikrobna aktivnost kombuche uzgojene u kokosovoj vodi AU - Nemec, Vili DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3325 TI - Biosinteza bakterijske nanoceluloze uzgojem kokulture vodenih kefirnih zrnaca i kombuche u kokosovoj vodi AU - Kovačina, Antonela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:2990 TI - Antioksidacijska aktivnost gljive Ganoderma lucidum AU - Drmić, Agnes DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:2417 TI - Fizikalna i antimikrobna karakterizacija bakterijske celuloze uzgojene u zelenom čaju AU - Besednik, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:2444 TI - Nutritivna vrijednost i antioksidacijska svojstva gljive Amanita caesarea u različitim stadijima zrelosti plodnih tijela AU - Mihalj, Nika DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:2418 TI - Uzgoj kokulture kefirnih zrnaca i kombuche u crnom čaju AU - Trčak, Mihaela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1702 TI - Biotrensformacija kombucha napitka od soka ananasa AU - Čondić Galiničić, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1696 TI - Mikrostrukturna, biokemijska i antimikrobna karakterizacija bakterijske celuloze uzgojene u čaju crvenog grma AU - Hranić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:2697 TI - Biosinteza bakterijske celuloze pomoću združene kulture osmofilnih kvasaca i bakterija octene kiseline AU - Herceg, Filip DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1663 TI - Utjecaj Al2+ i Cd2+ iona na preživljavanje alge Euglena gracilis AU - Dobrić, Nina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:210 TI - HPLC određivanje sfingozina i sfinganina u serumu kao potencijalnih biomarkera metaboličkog sindroma AU - Križanac, Andrea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:226 TI - Učinak izvora ugljika na biotransformaciju kombuche, nastajanje organskih kiselina i sintezu bakterijske celuloze AU - Jukić, Ivan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:121 TI - Biotransformacija i antimikrobna aktivnost kombucha napitaka od aronije, kadulje i lista masline AU - Krizmanić, Tena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:205 TI - Antioksidacijska svojstva i stabilnost boje crvenog piva, ružičastog vina i ružičastog pjenušca AU - Šipalo, Toni DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:96 TI - Fermentacija kozjeg, pirovog i sojinog mlijeka s dodatkom vanilije nacijepljenih kefirnim zrncima AU - Kovačina, Antonela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:35 TI - Fermentacija i antimikrobna aktivnost kombucha crnog, zelenog, bijelog i voćnog čaja AU - Moharić, Lidia DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:22 TI - Fermentacija rižinog, bademovog, kravljeg i lješnjakovog mlijeka nacijepljenih kefirnim zrncima AU - Kožić, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:24 TI - Antioksidacijska svojstva i stabilnost boje tijekom ubrzanog i prirodnog starenja piva tamnih piva AU - Herceg, Filip DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:568 TI - Flokulacijska, morfološka i fiziološka svojstva pivskih kvasaca Saccharomyces uvarum WT i Saccharomyces pastorianus NCYC 975 AU - Buljubašić, Mateja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:640 TI - Kemijski sastav i antioksidacijska aktivnost jestivih samoniklih gljiva Albatrellus pes-caprae, Armillaria mellea i Amanita caesarea AU - Cukon, Katja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:374 TI - Utjecaj teških metala na nakupljanje prolina i palmela stadij alge Euglena gracilis AU - Zadro, Dragana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:369 TI - Usporedba morfoloških i fizioloških promjena u algi Euglena gracilis tijekom izlaganja Ni2+ I Ag2+ ionima AU - Križanac, Andrea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:496 TI - Utjecaj Ca2+ I Cr6+ iona na fototaksiju alge Euglena gracilis AU - Kostelac, Deni DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:449 TI - Utjecaj teških metala na preživljavanje alge Euglena gracilis AU - Fiolić, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:685 TI - Nutritivna i zdravstvena svojstva piva AU - Atlija, Josipa DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:731 TI - Antioksidansi iz samoniklih gljiva AU - Baković, Petra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:732 TI - Utjecaj deterdženata na preživljavanje alge Euglena gracilis AU - Jurčević, Petra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1136 TI - Udjel ukupnih fenola i antioksidacijska svojstva sladovina pripravljenih od pilsner, münchenskog i karamelnog ječmenog slada AU - Cukon, Katja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1071 TI - Usporedba udjela polifenola i antioksidacijskog kapaciteta tijekom ubrzanog i prirodnog starenja piva AU - Patron, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1486 TI - Usporedna procjena nutritivnih, antioksidacijskih i antimikrobnih svojstava gljiva Lentinus edodes, Agrocybe aegerita, Pleurotus ostreatus i Pleurotus citrinopileatus AU - Markota, Tomislava DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1387 TI - Kvantificiranje fiziološke aktivnosti i flokulacijske sposobnosti kvasca Saccharomyces uvarum AU - Kusalić, Lucija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1305 TI - Usporedba kemijskog sastava i bioaktivnih sastojaka gljiva Agrocybe aegerita I Lentinus edodes AU - Šandrk, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:2839 TI - Utjecaj sastava proteina samoniklih gljiva hrvatske na intenzitet umami okusa AU - Ranogajec, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1652 TI - Kvantificiranje sposobnosti flokulacije kvasca Saccharomyces uvarum AU - Belošević, Mateja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1578 TI - Kemijski sastav i umami okus samoniklih hrvatskih gljiva AU - Barić, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1617 TI - Flokulacijska sposobnost kvasca Saccharomyces uvarum tijekom doviranja piva AU - Krtalić, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1636 TI - Koflokulacija neflokulentnih stanica kvasca Saccharomyces cerevisiae s flokulentnim stanicama Saccharomyces uvarum AU - Žilić, Hrvoje DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1616 TI - Fiziološka aktivnost kvasca Saccharomyces uvarum nakon optimizacije postupka odgorčavanja s Tweenom 80 AU - Ratkaj, Jelena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER -