@phdthesis{pbf:4352, author = {{Hanousek Čiča, Karla}}, title = {{Fitokemijski profil, funkcionalna svojstva i fizikalno-kemijski parametri tradicionalne istarske travarice biske}}, } @mastersthesis{pbf:4391, author = {{Cvetković, Tea}}, title = {{Fermentacija grožđa i elaborat tehničko – tehnološkog rješenja male destilerije}}, } @mastersthesis{pbf:4438, author = {{Dončević, Ana}}, title = {{Biološka evaluacija ferocenskih peptida izvedenih iz ferocenske aminokiseline i hidrofobnih aminokiselina - VAL, LEU I PHE}}, } @mastersthesis{pbf:4439, author = {{Cikron, Miriam}}, title = {{Antimikrobna i antioksidacijska aktivnost ferocenskih peptida dobiveni iz ferocen-1,1'-diamina}}, } @mastersthesis{pbf:4179, author = {{Štefanac, Katarina}}, title = {{Proizvodnja bioetanola i 2,3-butandiola pomoću kvasca Kluyveromyces marxianus na enzimskom hidrolizatu predobrađenog drveta bukve}}, } @mastersthesis{pbf:4019, author = {{Frketić, Mihaela}}, title = {{Cognac}}, } @mastersthesis{pbf:4079, author = {{Beštak, Lucija}}, title = {{Uzgoj kvasca Pichia stipitis na enzimskom hidrolizatu predobrađenog drveta bukve}}, } @mastersthesis{pbf:3773, author = {{Škof, Marija}}, title = {{Hidrodinamički kavitacijski reaktori – koncept, analiza hidrodinamičkih uvjeta i primjena}}, } @mastersthesis{pbf:3717, author = {{Božić, Lidija}}, title = {{Džin - Od proizvodnje do serviranja}}, } @mastersthesis{pbf:3552, author = {{Lukin, Priska}}, title = {{Fizikalno-kemijska karakterizacija macerata imele za proizvodnju rakije biske}}, } @mastersthesis{pbf:3077, author = {{Tišljar, Petra}}, title = {{Proizvodnja bioetanola iz rogača}}, } @mastersthesis{pbf:3011, author = {{Lukin, Priska}}, title = {{Fizikalno-kemijska karakterizacija destilata jabuke}}, } @mastersthesis{pbf:3016, author = {{Samardžić, Ana}}, title = {{Mikrobiološka kontrola soka šipka tretiranog netoplinskim tehnikama}}, } @mastersthesis{pbf:2522, author = {{Nemet, Ena}}, title = {{Cachaça - tradicionalno brazilsko jako alkoholno piće}}, } @mastersthesis{pbf:2599, author = {{Rupert, Maja}}, title = {{Karakterizacija i procjena kvalitete rakija "Biska"}}, } @mastersthesis{pbf:338, author = {{Kralj, Elizabeta}}, title = {{Uzgoj kvasca Scheffersomyces stipitis na laboratorijskoj tresilici i u laboratorijskom bioreaktoru s ciljem proizvodnje (S)-adenozil-L- metionina}}, } @phdthesis{pbf:2882, author = {{Križanović, Stela}}, title = {{Proizvodnja S-adenozil-L-metionina pomoću kvasca Pichia stipitis}}, } @mastersthesis{pbf:718, author = {{Tuđan, Maja}}, title = {{Optimiranje sastava podloge za rast kvasca Scheffersomyces stipitis i proizvodnju S-adenozil-L-metionina}}, } @mastersthesis{pbf:29, author = {{Belančić, Antonela}}, title = {{Apsint}}, } @mastersthesis{pbf:28, author = {{Koropatnicki, Kristina}}, title = {{Proizvodnja tekile}}, } @mastersthesis{pbf:296, author = {{Krtalić, Filip}}, title = {{Tvari arome u viskiju i njihovo porijeklo}}, } @mastersthesis{pbf:333, author = {{Zeljko, Mladena}}, title = {{Proizvodnja alkohola iz biomase algi}}, } @mastersthesis{pbf:872, author = {{Balaško, Tea}}, title = {{Utjecaj sastava hranjive podloge na sadržaj (S)-adenozil-L-metionina i ergosterola u biomasi divljeg soja kvasca Pichia stipitis i mutanta M12}}, } @mastersthesis{pbf:743, author = {{Zoratić, Sanja}}, title = {{Ergosterol u staničnoj membrani kvasca Saccharomyces cerevisiae}}, } @mastersthesis{pbf:974, author = {{Stanić, Marina}}, title = {{Utjecaj sastava podloge i uvjeta okoline na proizvodnju (S)-adenozil-L-metionina pomoću divljeg soja kvasca Pichia stipitis i mutanta M12}}, } @mastersthesis{pbf:1046, author = {{Cepanec, Maja}}, title = {{Usporedba rasta, sadržaja SAMe i tolerancije na etanol divljeg soja P. stipitis i mutanta M12 NisR}}, } @mastersthesis{pbf:939, author = {{Krpan, Maja}}, title = {{Izolacija mutanata kvasca Pichia stipitis rezistentnih na nistatin}}, } @mastersthesis{pbf:1243, author = {{Barišić, Danica}}, title = {{Metabolička aktivnost različitih vrsta bakterija mliječne kiseline tijekom kiseljenja tijesta}}, } @mastersthesis{pbf:1383, author = {{Percela, Ana}}, title = {{Utjecaj sastava podloge i uvjeta okoline na proizvodnju (S)-adenozil-L-metionina pomoću kvasca Pichia stipitis}}, } @phdthesis{pbf:2751, author = {{Stanzer, Damir}}, title = {{Istraživanje uvjeta i načina vođenja procesa biosinteze enzima oksidaze D-aminokiselina iz kvasca Trigonopsis variabilis eksprimiranog u bakteriji Escherichia coli}}, }