pid,type,title,authors,mentors,source_title,published_date,url,doi,isbn,issn,eissn pbf:4511,dissertation,"Impact of high voltage electrical discharges and green solvents in extraction of bioactive compounds from selected Mediterranean herbs","Nutrizio, Marinela",,,,,,,, pbf:4619,thesis,"Ultrazvučno potpomognuta ekstrakcija biološko aktivnih komponenti iz lista šećerne repe","Šarić, Nina",,,,,,,, pbf:4747,thesis,"Ultrazvučna ekstrakcija bioaktivnih komponenti iz suhe kore rajčice","Roguljić, Sara",,,,,,,, pbf:4699,thesis,"Utjecaj visoknaponskog električnog pražnjenja na prinos sekundarnih biljnih metabolita i proteina iz lista šećerne repe","Ritoša, Ema",,,,,,,, pbf:4450,thesis,"Reduction of carbon footprint of meals in Sisak elementary schools","Kreš, Patricija",,,,,,,, pbf:4641,thesis,"Ultrazvučna ekstrakcija nusproizvoda prerade cikle s ciljem potpunog iskorištavanja sirovine","Vlahović, Dora",,,,,,,, pbf:4375,thesis,"Analiza CO₂ otiska mediteranske i ketogene dijete","Bravić, Josipa",,,,,,,, pbf:4363,thesis,"Analiza funkcionalnih svojstava izolata proteina boba","Dautanec, Tena",,,,,,,, pbf:4359,thesis,"Optimiranje parametara ultrazvučne obrade soka i sosa rajčice, te utjecaj na fizikalna svojstva i mikrobiološku ispravnost","Gavran, Maristela",,,,,,,, pbf:4634,thesis,"Utjecaj različitih koncentracija škroba na funkcionalna svojstva izolata proteina boba","Piljek, Luka",,,,,,,, pbf:4272,thesis,"Utjecaj ultrazvučne ekstrakcije na fizikalna svojstva ekstrakta osušene kore rajčice","Dilber, Monika",,,,,,,, pbf:4265,thesis,"Utjecaj ultrazvučne ekstrakcije na prinos flavonoida iz osušene kore rajčice","Mlinarić, Martina",,,,,,,, pbf:4242,thesis,"Primjena RuBisCO proteina u prehrambenoj industriji","Zanini, Irena",,,,,,,, pbf:4321,thesis,"Valorizacija lišća šećerne repe i metode analize RuBisCO a","Kovačićek, Sven",,,,,,,, pbf:4340,thesis,"Utjecaj ultrazvuka visoke snage na prinos sekundarnih biljnih metabolita i proteina iz lista šećerne repe","Hunić, Matea",,,,,,,, pbf:4259,thesis,"Netoplinske ekstrakcije RuBisCOa u svrhu proizvodnje bez otpada","Zorić, Marija",,,,,,,, pbf:4208,thesis,"Održiva mikrovalno-potpomognuta ekstrakcija proteina i bioaktivnih spojeva iz nusproizvoda proizvodnje kave","Jukić, Anita",,,,,,,, agr:2308,thesis,"Antimikrobna aktivnost zelenih otapala iz skupine estera","Gradinšćak, Andrea",,,,,,,, agr:2300,thesis,"Antimikrobno djelovanje (+)-limonena i α-pinena na korisne mikroorganizme i potencijalne patogene iz hrane","Rak, Dajana",,,,,,,, pbf:4127,thesis,"Digitalizacija procesiranja u procesu proizvodnje piva sa svrhom povećanja dostupnosti i učinkovitosti proizvodne opreme","Brcko, Juraj",,,,,,,, pbf:4121,thesis,"Inkapsulacija ekstrakata ružmarina dobivenih visokonaponskim električnim pražnjenjem","Kucljak, Damir",,,,,,,, pbf:4126,thesis,"Održiva obrada nusproizvoda iz proizvodnje kave ultrazvukom visoke snage","Grudenić, Anamarija",,,,,,,, pbf:4043,thesis,"Razvoj personaliziranih dodataka primjenom aditivnih tehnika","Cvetko, Maja",,,,,,,, pbf:4104,thesis,"Potencijal nusproizvoda iz proizvodnje kave kao temelj održive proizvodnje","Božić, Angela",,,,,,,, pbf:3935,thesis,"Inkapsulacija ekstrakata origana dobivenih visokonaponskim električnim pražnjenjem","Švaljek, Silvija Lea",,,,,,,, pbf:3943,thesis,"Primjena aditivne tehnike u razvoju funkcionalnog dječjeg proizvoda","Grgić, Nikolina",,,,,,,, pbf:3925,thesis,"Primjena aditivne tehnike u razvoju proizvoda na bazi biljnih proteina kao zamjene za meso","Mavrić, Renata",,,,,,,, pbf:3885,dissertation,"Bioencapsulation as a sustainable delivery of active agents for plant nutrition/protection and production of functional foods","Jurić, Slaven",,,,,,,, pbf:3850,thesis,"Planiranje i optimiranje eksperimenta 3D printanja alginatnog gela s ekstraktom lista masline","Baruškin, Marko",,,,,,,, pbf:3677,thesis,"Metode stabilizacije ekstrakata i njihova primjena u prehrambenoj industriji","Škrtić, Petra",,,,,,,, pbf:3719,thesis,"3D printanje jestivih gelova i inkapsulacija biljnih ekstrakata","Gregorović, Romia",,,,,,,, pbf:3562,thesis,"Ekstrakcije bioaktivnih spojeva iz mediteranskog bilja primjenom ubrzane ekstrakcije otapalima pri povišenom tlaku","Mrmić, Lucija",,,,,,,, medri:7386,"journal article","Free radical detection in water after processing by means of high voltage electrical discharges and high power ultrasound","Režek Jambrak, Anet; Ojha, Shikha; Šeremet, Danijela; Nutrizio, Marinela; Maltar‐Strmečki, Nadica; Valić, Srećko; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Tiwari, Brijesh",,,,,,,, pbf:3408,thesis,"Odabir ""zelenih"" otapala u ekstrakcijama bioaktivnih komponenata i eteričnih ulja putem digitalnog predviđanja","Kovač, Ana",,,,,,,, pbf:3450,thesis,"Aromatski profil ekstrakata kadulje dobivenih primjenom visokonaponskog električnog pražnjenja","Mikolaj, Elena",,,,,,,, pbf:3451,thesis,"Određivanje fenolnih spojeva i antioksidativne aktivnosti dobivenih ekstrakata lista masline nakon visokonaponskog pražnjenja","Poljanec, Andreja",,,,,,,, pbf:3181,thesis,"Netoplinski procesi i kvasci u prehrambenoj industriji","Kovačević, Tvrtko Karlo",,,,,,,, pbf:3071,thesis,"Zelena otapala u netoplinksim ekstrakcijama","Staroveški, Ines",,,,,,,, pbf:3053,thesis,"Utjecaj hladne plazme na inaktivaciju i oštećenje stanice kvasca Saccharomyces cerevisiae S288C","Vrančić, Ema",,,,,,,, pbf:3033,thesis,"Procjena životnog ciklusa prehrambenog proizvoda-zero waste","Vidović Popek, Ivana",,,,,,,, pbf:3270,thesis,"Određivanje hidroksilnih radikala i antioksidacijskog kapaciteta elektronskom spinskom rezonancijom nakon visokonaponskog pražnjenja","Šeremet, Danijela",,,,,,,, pbf:2951,thesis,"Zelena otapala u ekstrakcijama bioaktivnih komponenti i eteričnih ulja","Glasnović, Monika",,,,,,,, pbf:3313,thesis,"Određivanje parametara stresa kod bakterije Listeria innocua nakon tretmana plazmom","Žugčić, Tihana",,,,,,,, pbf:2573,thesis,"Utjecaj ultrazvuka visoke snage na inaktivaciju i revitalizaciju odabranih mikroorganizama","Šušić, Iva",,,,,,,, pbf:1698,thesis,"Utjecaj procesa obrade na stresne parametre kod Escherichie coli","Cvitković, Daniela",,,,,,,, pbf:1691,thesis,"Utjecaj toplinskog zagrijavanja na stresne parametre odabranih mikroorganizama","Hradec, Gloria",,,,,,,, pbf:1653,thesis,"Ne-toplinske tehnike – održive tehnike","Grbeš, Franjo",,,,,,,, pbf:1659,thesis,"Utjecaj hladne plazme na stvaranje biofilma","Magdić, Valentina",,,,,,,, pbf:1660,thesis,"Utjecaj ne-toplinske obrade ultrazvukom visoke snage na stvaranje biofilma","Ljubić, Andrea",,,,,,,, pbf:2676,thesis,"Određivanje parametara stresa u bakterije Listeria inoccua nakon tretmana ultrazvukom","Zovko, Josipa",,,,,,,, pbf:279,thesis,"Parametri kvalitete ribe nakon obrade netoplinskom plazmom","Čače, Alan",,,,,,,, pbf:1656,thesis,"Određivanje termodinamičkih parametara pri procesiranju ultrazvukom visoke snage","Bošnjak, Ivana",,,,,,,, pbf:457,thesis,"Određivanje termodinamičkih parametara pri procesiranju ultrazvukom visoke snage","Bošnjak, Ivana",,,,,,,, pbf:868,thesis,"Aromatski profil i senzorska svojstva ultrazvučno tretiranih sokova od brusnice i borovnice","Bedić, Helena",,,,,,,, pbf:800,thesis,"Primjena ozona i superkritičnih fluida u prehrambenoj industriji","Barić, Tihana",,,,,,,, pbf:790,thesis,"Moderne toplinske tehnike procesiranja hrane","Marijanović, Martina",,,,,,,, pbf:961,thesis,"Utjecaj tretmana ultrazvukom visoke snage na udio antocijana i stupanj neenzimatskog posmeđivanja voćnog nektra borovnice","Zeko, Antonija",,,,,,,, pbf:1078,thesis,"Ultrazvučna ekstrakcija i stabilnost bioaktivnih spojeva","Lipovac, Sara",,,,,,,, pbf:935,thesis,"Antioksidativni kapacitet voćnih nektara brusnice i borovnice nakon ultrazvučne obrade","Rako, Antonija",,,,,,,, pbf:1110,thesis,"Procesiranje hrane i prehrambenih proizvoda ultrazvukom visokog intenziteta","Studen, Ana",,,,,,,, pbf:956,thesis,"Utjecaj sonifikacije voćnog nektara brusnice na udio antocijana i stupanj neenzimskog posmeđivanja","Vladić, Marija",,,,,,,, pbf:1135,thesis,"Kombinirana primjena mikrovalova i ultrazvuka u procesiranju hrane","Stjepanović, Tatjana",,,,,,,, pbf:1053,thesis,"Mikrovalna hidrodifuzija","Kušt, Josipa",,,,,,,, pbf:1109,thesis,"Utjecaj ultrazvuka na ekstrakciju ulja i njihovu stabilnost","Krišto, Anđela",,,,,,,, pbf:1149,thesis,"Utjecaj ultrazvuka visoke snage na procesiranje ugljikohidrata","Gundak, Mateja",,,,,,,, pbf:1274,thesis,"Eksperimentalni dizajn i optimiranje tretiranja bistrih voćnih sokova ultrazvukom visoke snage","Brckan, Jelena",,,,,,,, pbf:1269,thesis,"Utjecaj ultrazvuka visoke snage na aromatski profil bistrih voćnih sokova","Bedić, Helena",,,,,,,, pbf:1302,thesis,"Utjecaj ultrazvuka visoke snage na reološka svojstva soka jabuke","Katić, Mihaela",,,,,,,, pbf:1573,thesis,"Mikrovalna ekstrakcija bioaktivnih spojeva","Blekić, Monika",,,,,,,, pbf:1557,thesis,"Ultrazvučna ekstrakcija bioaktivnih spojeva","Drmić, Helena",,,,,,,, pbf:2754,dissertation,"Utjecaj ultrazvuka na fizikalna i funkcionalna svojstva proteina sirutke","Režek Jambrak, Anet",,,,,,,,