TY - THES ID - pbf:4484 TI - Utjecaj ekstrakta moringe (Moringa oleifera) na fermentaciju kozjeg mlijeka AU - Parać, Mia DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4151 TI - Optimiranje proizvodnje zobenog napitka iz zrna zobi te proizvodnja fermentiranog proizvoda AU - Križanac, Valentina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4100 TI - Sirevi sa smanjenom količinom soli AU - Ježić, Anja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4013 TI - Jestive pokrivke u mljekarstvu AU - Breški, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4083 TI - Prihvatljivost napitaka na bazi sirutke tipa Rivella AU - Vasiljević, Dorotea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4075 TI - Proizvodnja i kontrola kvalitete sladoleda King Obsession AU - Dominko, Anamaria DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3899 TI - Utjecaj dodatka ekstrakta lista masline (Olea europaea) na fizikalnokemijske karakteristike i fermentaciju kravljeg mlijeka AU - Filipan, Katarina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:3855 TI - Trendovi u proizvodnji funkcionalnih mliječnih proizvoda AU - Jurec, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:1671 TI - Utjecaj udjela i sastava ovčjeg mlijeka na randman, proteolizu i teksturu lećevačkog sira AU - Matutinović, Siniša DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:2686 TI - Fermentacija mješavine kravljeg mlijeka i sojinog napitka probiotičkom bakterijom Lactobacillus casei LC-Y uz jogurtnu kulturu AU - Vučemilović, Filip DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:2660 TI - Utjecaj ultrazvuka na taloženje proteina u slatkoj sirutki nakon toplinske obrade AU - Marinčić, Marina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:2674 TI - Kontrola kvalitete mlijeka iz mljekomata na području Zagrebačke županije AU - Telišman, Andrea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:2525 TI - Određivanje antioksidacijske aktivnosti u kiseloj i slatkoj sirutki AU - Tretnjak, Karmela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:2517 TI - Održivost skute pakirane u modificiranoj atmosferi AU - Zrilić, Matea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:2726 TI - Fermentacija mješavine kravljeg mlijeka i sojinog napitka probiotičkom bakterijom Lactobacillus acidophilus uz jogurtnu kulturu AU - Dukarić, Terezija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:139 TI - Fermentacija mlijeka kombuchom AU - Latin, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:434 TI - Fermentacija kefira kombinacijom komercijalne kefirne kulture i kefirnih zrnaca AU - Dujmović, Ana-Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - agr:295 TI - Utjecaj sastava ovčjeg mlijeka na proteolitičke i teksturne promjene bračkog sira tijekom zrenja AU - Rako, Ante DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:358 TI - Optimiranje proizvodnje albuminskog sira tipa Ricotta i deserata na bazi tog sira AU - Zubović, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:742 TI - Optimiranje proizvodnje sira tipa Mysost i deserta na bazi tog sira AU - Švigir, Irena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:624 TI - Promjena koncentracije aflatoksina M1 pri tehnološkom procesu proizvodnje i čuvanja probiotičkog fermentiranog mlijeka AU - Sokić, Viktorija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:570 TI - Promjena koncentracije aflatoksina M1 pri tehnološkom procesu proizvodnje i čuvanja jogurta, kiselog mlijeka, vrhnja i kefira AU - Volarić, Veronika DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:663 TI - Utjecaj tehnološke obrade na koncentraciju aflatoksina M1 u mliječnim proizvodima AU - Mihaljević, Jelena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:254 TI - Kvaliteta sirovog mlijeka iz mljekomata AU - Pikutić, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:706 TI - Promjena koncentracije aflatoksina M1 pri tehnološkom procesu proizvodnje i čuvanja svježeg sira i sira tipa feta AU - Mihalić, Vjeran DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:305 TI - Usporedba kefira proizvedenog kefirnim zrncima i komercijalnom mljekarskom kulturom AU - Telišman, Andrea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:266 TI - Usporedba mlijeka kopitara (kobila i magarica) s mlijekom papkara (krava i bivolica) AU - Jurković, Petra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:591 TI - Utjecaj ultrazvuka na tijek fermentacije mlijeka jogurtnom kulturom AU - Vicković, Dolores DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:628 TI - Utjecaj ultrazvuka visokog inteziteta na kvalitetu obranog mlijeka AU - Mihaljević, Ivan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:637 TI - Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fizikalno-kemijska svojstva i mikrobiološka svojstva sirutke AU - Grubišić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:373 TI - Utjecaj standardizacije i toplinske obrade na kemijski sastav i svojstva mlijeka AU - Marković, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:392 TI - Pročišćavanje kravljeg kolostruma kontaminiranog antibioticima te izdvajanje imunoglobulina AU - Bašić, Marijela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:543 TI - Utjecaj ultrazvuka na fermentaciju sirutke acidofilnom i jogurtnom kulturom AU - Knežević, Anja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:605 TI - Usporedba mikrobiološke kvalitete industrijskog sladoleda i sladoleda u slastičarni AU - Ramljak, Vanja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:658 TI - Utjecaj dodatka meda na kinetiku fermentacije i antibakterijska svojstva probiotičkih fermentiranih mlijeka AU - Lučan, Mirela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:597 TI - Korelacija metoda određivanja proteina u mlijeku i sirutki AU - Mršić, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:845 TI - Određivanje trajnosti tradicionalnog svježeg sira AU - Sabljak, Vanja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:833 TI - Određivanje trajnosti tradicionalnog svježeg sira AU - Sabljak, Vanja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:878 TI - Proizvodnja sira i vrhnja na tradicionalni način AU - Mlakar, Nikolina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:2859 TI - Optimiranje djelotvornosti procesa mikrofiltracije i ultrafiltracije sirutke primjenom keramičkih membrana AU - Barukčić, Irena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:806 TI - Usporedba određivanja gustoće mlijeka piknometrom i laktodenzimetrom AU - Sokić, Viktorija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:2861 TI - Optimiranje uvjeta selektivne enzimske hidrolize proteina sirutke u svrhu njihove izolacije AU - Lisak Jakopović, Katarina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:928 TI - Određivanje trajnosti domaćeg vrhnja AU - Perica, Tomislav DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:970 TI - Optimiranje procesa ultrafiltracije sirutke pri 40°C AU - Mihić, Dragana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:996 TI - Optimiranje voćnih napitaka na bazi slatke rekonstituirane sirutke AU - Samardžić, Anđela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:949 TI - Optimiranje voćnih napitaka na bazi zakiseljene rekonstituirane sirutke AU - Oštarić, Antonija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:937 TI - Optimiranje procesa ultrafiltracije sirutke pri temperaturi od 25°C AU - Časek, Dražen DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1069 TI - Antibiotici u mlijeku AU - Bencek, Monika DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1124 TI - Usporedba metoda određivanja udjela suhe tvari u toplinski obrađenom mlijeku AU - Božičević, Nikolina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:994 TI - Utjecaj dodatka obranog mlijeka u prahu i sirutke u prahu na viskoznost i senzorska svojstva tekućeg jogurta AU - Legac, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1451 TI - Optimiranje procesa mikrofiltracije sirutke pri temperaturi 20 °C AU - Šućurović, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1429 TI - Optimiranje procesa mikrofiltracije sirutke pri temperaturi 40 °C AU - Abramović, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1526 TI - Utjecaj udjela mliječne masti i dodataka sirutke u prahu na viskoznost i senzorska svojstva pitkog jogurta AU - Barjaktarić, Matea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:1365 TI - Utjecaj sladila stevie na pofil slatkoće aromatiziranog jogurta od jagode AU - Novoselec, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER -