TY - JOUR ID - medri:8354 TI - Exploring the Connection between the Occurrence and Intensity of “Grubby” Defect and Volatile Composition of Olive Oil AU - Brkić Bubola, Karolina AU - Lukić, Igor AU - Krapac, Marin AU - Koprivnjak, Olivera DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:8096 TI - Primjena Nutri-Score kriterija u označavanju ulja i masti AU - Lepur, Martina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:7902 TI - UVJETI PROVOĐENJA FAST BLUE BB TESTA ZA ODREĐIVANJE UKUPNIH FENOLA U DJEVIČANSKOM MASLINOVOM ULJU AU - Marković, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:7811 TI - Utjecaj skute i tofua na fenole djevičanskog maslinovog ulja određene Fast Blue BB testom AU - Franjković, Doris DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:4385 TI - Stability of fatty acid composition, phenolic and volatile compounds in varietal extra virgin olive oils during storage and heating AU - Klisović, Dora DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - ID - medri:7235 TI - Influence of cultivar and ripening stage of Croatian olives on endogenous enzyme activity AU - Kraljić, Klara AU - Žanetić, Mirella AU - Jukić Špika, Maja AU - Filipan, Katarina AU - Butula, Nika AU - Stuparević, Igor AU - Koprivnjak, Olivera AU - Škevin, Dubravka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:6673 TI - Sastav i nutritivna kvaliteta instant zobenih kaša na hrvatskom trižištu AU - Marina, Marijana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - JOUR ID - medri:6874 TI - Compositional Changes in the Extra Virgin Olive Oil Used as a Medium for Cheese Preservation AU - Klisović, Dora AU - Koprivnjak, Olivera AU - Novoselić, Anja AU - Pleadin, Jelka AU - Lešić, Tina AU - Brkić Bubola, Karolina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:6621 TI - Jabučni nektari - karakteristike proizvoda i predodžbe potrošača AU - Zdrilić, Katarina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - fzsri:1390 TI - INFORMIRANOST STUDENATA HRVATSKIH SVEUČILIŠTA O UPORABI, NUTRITIVNOM POTENCIJALU I RIZICIMA POVEZANIMA S KONZUMIRANJEM ULJA SJEMENKI KONOPLJE AU - Žgela, Tonka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - fzsri:1406 TI - NUTRITIVNI SASTAV I PREHRAMBENE TVRDNJE ODABRANIH BILJNIH NAPITAKA NA HRVATSKOM TRŽIŠTU AU - Glavak, Biljana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:6550 TI - POVEZANOST PRENATALNOG EKSPOZOMA ELEMENTIMA U TRAGOVIMA (BAKAR, CINK, SELEN) I PREHRANE TRUDNICA NAMIRNICAMA MORSKOGA PODRIJETLA S VELIČINOM MALOGA MOZGA NOVOROĐENČETA I PSIHOMOTORNIM RAZVOJEM DJETETA U DOBI OD 18 MJESECI AU - Močenić, Ivona DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:4742 TI - ČOKOLADNE PROTEINSKE PLOČICE NA HRVATSKOM TRŽIŠTU - VARIJABILNOST NUTRITIVNE DEKLARACIJE I INFORMIRANOST POTROŠAČA AU - Pavlačić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - fzsri:1477 TI - ANALIZA NUTRITIVNOG SASTAVA, PREHRAMBENIH I ZDRAVSTVENIH TVRDNJI NA MLIJEČNIM PROIZVODIMA OBOGAĆENIM BJELANČEVINAMA NA HRVATSKOM TRŽIŠTU AU - Pastor, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:4686 TI - Tamne čokolade na hrvatskom tržištu – varijabilnost nutritivnih deklaracija i informiranost potrošača iz redova studenata AU - Kurbanović, Anđela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - JOUR ID - medri:6305 TI - Phenolic composition of Croatian olive leaves and their infusions obtained by hot and cold preparation AU - Majetić Germek, Valerija AU - Žurga, Paula AU - Koprivnjak, Olivera AU - Grozić, Kristina AU - Previšić, Iva AU - Marcelić, Šime AU - Goreta Ban, Smiljana AU - Pasković, Igor DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:4205 TI - Polifenoli i minerali u infuzijama listova masline - utjecaj vremena čuvanja listova AU - Tokić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - fzsri:922 TI - PROCJENA NUTRITIVNOG STATUSA STANOVNIKA OTOKA LOŠINJA AU - Ljubetić, Katija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - fzsri:944 TI - PREHRAMBENE NAVIKE REKREATIVACA AU - Pleština, Mirna DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - JOUR ID - medri:3942 TI - Temporal Variation of Phenolic and Mineral Composition in Olive Leaves Is Cultivar Dependent AU - Pasković, Igor AU - Lukić, Igor AU - Žurga, Paula AU - Majetić Germek, Valerija AU - Brkljača, Mia AU - Koprivnjak, Olivera AU - Major, Nikola AU - Grozić, Kristina AU - Franić, Mario AU - Ban, Dean AU - Marcelić, Šime AU - Goreta Ban, Smiljana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - fzsri:1171 TI - PREHRAMBENE NAVIKE S OBZIROM NA ČIMBENIKE RIZIKA ZA RAZVOJ SRČANO - ŽILNIH BOLESTI KOD RADNO SPOSOBNE POPULACIJE AU - Gaćina, Sonja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:4218 TI - Povezanost fenolnog sastava lista masline i prihrane sadnica cinkom u hidroponskom uzgoju AU - Otočan, Petra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:4303 TI - UTJECAJ PREHRANE NA UPALNI, METABOLIČKI I IMUNOSNI STATUS PRETILIH OSOBA AU - Kenđel Jovanović, Gordana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:3409 TI - Utjecaj temperature pripreme na fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet infuzija maslinovog lišća autohtonih sorti AU - Previšić, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - biotechri:416 TI - Kvaliteta mljevenog mesa s hrvatskog tržišta AU - Ljutić, Daniel DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - fzsri:586 TI - JEDNONUKLEOTIDNI POLIMORFIZAM 66A>G 5-METILTETRAHIDROFOLAT-HOMOCISTEIN METILTRANSFERAZA REDUKTAZA GENA U ETIOLOGIJI PRIROĐENIH SRČANIH GREŠAKA U OSOBA SA SINDOROMOM DOWN AU - Slivšek, Goran DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - JOUR ID - medri:5142 TI - Boron foliar application enhances oleuropein level and modulates volatile compound composition in olive leaves AU - Pasković, Igor AU - Soldo, Barbara AU - Talhaoui, Nassima AU - Palčić, Igor AU - Brkljača, Mia AU - Koprivnjak, Olivera AU - Majetić Germek, Valerija AU - Ban, Dean AU - Klanjac, Jana AU - Franić, Mario AU - Žurga, Paula AU - Grozić, Kristina AU - Lukić, Igor AU - Goreta Ban, Smiljana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - JOUR ID - medri:3439 TI - Effect of Different Clarification Methods on Volatile Aroma Compound Composition of Virgin Olive Oil AU - Brkić Bubola, Karolina AU - Lukić, Marina AU - Lukić, Igor AU - Koprivnjak, Olivera DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - JOUR ID - medri:3577 TI - Hladna i topla ekstrakcija ulja heksanom iz pulpe i sjemenke ploda maslina sorte Leccino AU - Majetić Germek, Valerija AU - Vuković, Barbara AU - Lukić, Bojana AU - Koprivnjak, Olivera DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - JOUR ID - medri:5952 TI - Natural enrichment of refined rapeseed oil with phenols and chlorophylls from olive leaves of Oblica cultivar AU - Majetić Germek, Valerija AU - Benček, Mihaela AU - Lukić, Bojana AU - Broznić, Dalibor AU - Koprivnjak, Olivera DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - JOUR ID - medri:3971 TI - Variations in nutritive composition of three shellfish species AU - Pleadin, Jelka AU - Kvrgić, Kristina AU - Zrnčić, Snježana AU - Lešić, Tina AU - Koprivnjak, Olivera AU - Vulić, Ana AU - Džafić, Natalija AU - Oraić, Dražen AU - Krešić, Greta DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:2707 TI - Maceriranje lišća masline u repičinom ulju i učinak na hidrofilne fenole, klorofile te hidrolitičko i oksidacijsko kvarenje ulja AU - Benček, Mihaela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - fzsri:332 TI - PREHRAMBENE NAVIKE I ZNANJE O PREHRANI STUDENATA ZDRAVSTVENOG USMJERENJA AU - Peronja, Monika DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:2737 TI - Varijabilnost nutritivnog sastava dvopeka različitih proizvođača na hrvatskom tržištu AU - Matešić, Dorotea DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - CONF ID - medri:2968 TI - Utjecaj pomoćnih tvari na učinkovitost procesa proizvodnje i orto-difenole djevičanskih maslinovih ulja autohtonih sorti AU - Majetić Germek, Valerija AU - Kosić, Urška AU - Biskupović, Toni AU - Poturiček, Luka AU - Koprivnjak, Olivera DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:1853 TI - Termička otpornost djevičanskih maslinovih ulja dobivenih sa i bez uklanjanja koštica u preradi AU - Sablić, Lara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:1814 TI - OPTIMIZACIJA EKSTRAKCIJE KANABINOIDA ZA ANALIZU TEKUĆINSKOM KROMATOGRAFIJOM VISOKE DJELOTVORNOSTI, SASTAV I MORFOLOGIJA RAZLIČITIH PODVRSTA KONOPLJE (CANNABIS SATIVA L.) AU - Fućak, Tedi DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:2025 TI - Hladna i topla ekstrakcija ulja heksanom iz pulpe i sjemenke ploda masline AU - Vuković, Barbara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:2021 TI - UTJECAJ UKLANJANJA KOŠTICE I TERMIČKOG TRETMANA ULJA NA ANTIOKSIDACIJSKI KAPACITET DJEVIČANSKOG MASLINOVOG ULJA SORTE LECCINO AU - Kovačević, Ena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - JOUR ID - medri:5176 TI - Complex interactive effects of ripening degree, malaxation duration and temperature on Oblica cv. virgin olive oil phenols, volatiles and sensory quality AU - Lukić, Igor AU - Žanetić, Mirella AU - Jukić Špika, Maja AU - Lukić, Marina AU - Koprivnjak, Olivera AU - Brkić Bubola, Karolina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - JOUR ID - medri:5061 TI - Consumption of canned oily fish as a source of fatty acids AU - Krešić, Greta AU - Koprivnjak, Olivera AU - Lešić, Tina AU - Jurković, Martina AU - Sokolić, Darja AU - Gross-Bošković, Andrea AU - Branežac, Katarina AU - Pleadin, Jelka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - JOUR ID - medri:5345 TI - Filtered vs. Naturally Sedimented and Decanted Virgin Olive Oil during storage: Effect on Quality and Composition AU - Brkić Bubola, Karolina AU - Lukić, Marina AU - Mofardin, Irena AU - Butumović, Anamarija AU - Koprivnjak, Olivera DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:576 TI - Nuspojave nesteroidnih antiinflamatornih lijekova AU - Žgrablić, Iva DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:575 TI - Štetni učinci aditiva u hrani AU - Mance, Mia DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - JOUR ID - medri:6315 TI - Antioxidants, radical-scavenging and protein carbonylation inhibition capacity of six monocultivar virgin olive oils in Istria (Croatia) AU - Koprivnjak, Olivera AU - Kriško, A. AU - Valić, Srećko AU - Carić, D. AU - Krapac, M. AU - Poljuha, D. DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - JOUR ID - medri:2040 TI - Prerađevine od mandarina – mogućnost dodatne valorizacije brenda „Neretvanska mandarina“ AU - Ferenčić, Dubravka AU - Gluhić, David AU - Koprivnjak, Olivera DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - JOUR ID - medri:5593 TI - Phenols and Volatiles of Istarska Bjelica and Leccino Virgin Olive Oils Produced with Talc, NaCl and KCl as Processing Aids AU - Majetić Germek, Valerija AU - Butinar, Bojan AU - Pizzale, Lorena AU - Bučar‑Miklavčič, Milena AU - Conte, Lanfranco S. AU - Koprivnjak, Olivera DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - JOUR ID - medri:5765 TI - Sodium chloride compared to talc as processing aid has similar impact on volatile compounds but more favourable on ortho-diphenols in virgin olive oil AU - Koprivnjak, Olivera AU - Brkić Bubola, Karolina AU - Kosić, Urška DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - JOUR ID - medri:4840 TI - Dnevni unos soli putem tradicionalnih mesnih proizvoda u Hrvatskoj AU - Pleadin, Jelka AU - Koprivnjak, Olivera AU - Tomljanović, Ana AU - Krešić, Greta AU - Gross-Bošković, Andrea AU - Služek Buzjak., Vlatka AU - Kovačević, Dragan DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:223 TI - SASTAV MASNIH KISELINA KOD TRAJNO KONZERVIRANE PLAVE RIBE S HRVATSKOG TRŽIŠTA AU - Branežac, Katarina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:182 TI - UDIO MASTI U ODABRANIM TRADICIONALNIM HRVATSKIM MESNIM PROIZVODIMA AU - Sablić, Lara DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:196 TI - UDIO SOLI U DOMAĆIM MESNIM PROIZVODIMA S HRVATSKOG TRŽIŠTA AU - Tomljanović, Ana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - medri:231 TI - UTJECAJ TALKA I SOLI NA UČINKOVITOST PROCESA PROIZVODNJE, O-DIFENOLE I BOJU DJEVIČANSKIH MASLINOVIH ULJA SORTI BUŽA, OBLICA I ROSINJOLA AU - Biskupović, Toni DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:2877 TI - Promjene sastava hlapljivih i fenolnih tvari u procesu proizvodnje djevičanskih maslinovih ulja sorti Buža, Istarska bjelica i Leccino AU - Majetić Germek, Valerija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - BOOK ID - medri:2798 TI - Kvaliteta, sigurnost i konzerviranje hrane : udžbenik iz kolegija Uvod u prehrambene tehnologije za studente sanitarnog inženjerstva AU - Koprivnjak, Olivera DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - JOUR ID - medri:2036 TI - Utjecaj roka berbe na sastav i kvalitetu djevičanskih maslinovih ulja sorte Rosinjola AU - Brkić Bubola, Karolina AU - Koprivnjak, Olivera AU - Sladonja, Barbara AU - Škevin, Dubravka AU - Belobrajić, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - JOUR ID - medri:2038 TI - Variability of Phenolic and Volatile Compounds in Virgin Olive Oil from Leccino and Istarska Bjelica Cultivars in Relation to Their Fruit Mixtures AU - Koprivnjak, Olivera AU - Majetić, Valerija AU - Brkić Bubola, Karolina AU - Kosić, Urška DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - JOUR ID - medri:2037 TI - Volatile Compounds and Sensory Profiles of Monovarietal Virgin Olive Oil from Buža, Črna and Rosinjola Cultivars in Istria (Croatia) AU - Brkić Bubola, Karolina AU - Koprivnjak, Olivera AU - Sladonja, Barbara AU - Lukić, Igor DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - pbf:2820 TI - Karakterizacija djevicčnskih maslinovih ulja istarskih autohtonih sorti na temelju hlapivih tvari i senzorskih svojstava AU - Brkić Bubola, Karolina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - JOUR ID - medri:2034 TI - PROIZVODNE KARAKTERISTIKE MASLINARSKO-ULJARSKE DJELATNOSTI U ISTARSKOJ ŽUPANIJI AU - Koprivnjak, Olivera AU - Červar, Aleksej DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - JOUR ID - medri:4841 TI - Zaštita oznaka zemljopisnig podrijetla u Europskoj zajednici i Hrvatskoj na primjeru djevičanskih maslinovih ulja AU - Koprivnjak, Olivera DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER -