@phdthesis{pbf:4481, author = {{Mlinar, Zdenko}}, title = {{Optimiranje komercijalno dostupnih metoda izolacije RNK i detekcija koronavirusa (SARS-COV-2) u lancu hrane}}, } @mastersthesis{pbf:4359, author = {{Gavran, Maristela}}, title = {{Optimiranje parametara ultrazvučne obrade soka i sosa rajčice, te utjecaj na fizikalna svojstva i mikrobiološku ispravnost}}, } @mastersthesis{pbf:4542, author = {{Straga, Ana}}, title = {{Usporedba mikrobiološke slike signalnog raka (Pacifastacus leniusculus) i uskoškarog raka (Pontastacus leptodactylus)}}, } @phdthesis{pbf:4296, author = {{Butorac, Katarina}}, title = {{Funkcionalna uloga egzopolisaharida i bakteriocina u probiotičkoj aktivnosti autohtonih sojeva bakterija mliječne kiseline}}, } @mastersthesis{pbf:4262, author = {{Jolić, Josipa}}, title = {{Izolacija i identifikacija mikrobne populacije škampa (Nephrops norvegicus) i hlapa (Homarus gammarus)}}, } @phdthesis{pbf:4301, author = {{Penava, Lenkica}}, title = {{Razvoj nutraceutičkih proizvoda s probioticima}}, } @phdthesis{pbf:4286, author = {{Kostelac, Deni}}, title = {{Formulacija i razvoj višeslojno mikroinkapsuliranoga probiotika s ciljanim učincima na zdravlje}}, } @phdthesis{pbf:4169, author = {{Jakopović, Željko}}, title = {{Utjecaj odabranih sojeva vinskih kvasaca na vezanje, razgradnju i toksičnost okratoksina A u in vitro uvjetima}}, } @mastersthesis{pbf:4114, author = {{Vodjerek, Mia}}, title = {{Probiotička karakterizacija bakterija mliječne kiseline izoliranih iz stolice dojenčeta}}, } @mastersthesis{pbf:4023, author = {{Mladina, Dora}}, title = {{Antimikrobna aktivnost bakterije mliječne kiseline izolirane iz morske vrste školjkaša (Aequipecten opercularis)}}, } @mastersthesis{pbf:3945, author = {{Milardović, Ana}}, title = {{Antioksidativni potencijal probiotičke bakterije L. plantarum S1}}, } @mastersthesis{pbf:3932, author = {{Tankosić, Marija}}, title = {{Karakterizacija probiotičkih bakterija za primjenu u zaštiti dentooralnog zdravlja}}, } @phdthesis{pbf:3873, author = {{Čanak, Iva}}, title = {{Karakterizacija probiotičke bakterije Lactobacillus plantarum O1 za biološko konzerviranje proizvoda akvakulture}}, } @phdthesis{pbf:3877, author = {{Kuharić, Željka}}, title = {{Uklanjanje aflatoksina M1 i metala iz mlijeka primjenom bakterija mliječne kiseline i β-glukana}}, } @mastersthesis{pbf:3843, author = {{Romac, Anamarija}}, title = {{Utjecaj okratoksina A na fermentacijska svojstva odabranih sojeva kvasaca}}, } @mastersthesis{pbf:3858, author = {{Jurić, Vesna}}, title = {{Razvoj liofiliziranog probiotičkog mikroinkapsulata s dodatkom L-askorbinske kiseline}}, } @mastersthesis{pbf:3734, author = {{Sušac, Mislav}}, title = {{Utjecaj odabranih sojeva bakterija mliječne kiseline na dentalne patogene}}, } @mastersthesis{pbf:3559, author = {{Živković, Mattea}}, title = {{Mliječni proizvodi kao izvor probiotičkih kultura}}, } @mastersthesis{pbf:3617, author = {{Miletić, Laura}}, title = {{Antimikrobna aktivnost eteričnih ulja i hidrolata izabranih vrsta biljaka}}, } @mastersthesis{pbf:3566, author = {{Spitek, Andreja}}, title = {{Antimikrobna aktivnost vodenog ekstrakta kadulje na odabrane mikroorganizme uzročnike dentooralnih oboljenja}}, } @mastersthesis{pbf:3204, author = {{Novak, Marina}}, title = {{Određivanje probiotičkog potencijala odabranih sojeva bakterija mliječne kiseline}}, } @mastersthesis{pbf:3279, author = {{Rupčić, Marijana}}, title = {{Expression and characterisation of response regulator CiaR variants with His- or Flag-tags in Streptococcus pneumonia to identify CiaR interaction partners}}, } @mastersthesis{pbf:3074, author = {{Baruškin, Marko}}, title = {{β-glukan kao biofiksator aflatoksina M1}}, } @mastersthesis{pbf:2549, author = {{Matešić, Nikolina}}, title = {{Preživljavanje prirodne mikrobiote izolirane iz proizvoda akvakulture u simuliranim uvjetima gastrointestinalog trakta}}, } @mastersthesis{pbf:1701, author = {{Živković, Mattea}}, title = {{Određivanje optimalne temperature i pH vrijednosti bakterija mliječne kiseline izoliranih iz proizvoda akvakulture}}, } @phdthesis{agr:472, author = {{Vrdoljak, Marija}}, title = {{Probiotičke kulture Lactobacillus plantarum B i Lactococcus lactis subsp. lactis S1 u poboljšanju funkcionalnih svojstava sira iz mišine}}, } @mastersthesis{pbf:216, author = {{Rupčić, Marijana}}, title = {{Antimikrobno djelovanje autohtone mikrobne populacije izolirane iz riba i školjkaša Jadranskog mora}}, } @article{medri:5116, author = {{Lešić, Tina and Pleadin, Jelka and Krešić, Greta and Vahčić, Nada and Markov, Ksenija and Vrdoljak, Marija and Frece, Jadranka}}, title = {{Chemical and fatty acid composition of cow and sheep milk cheeses in a lamb skin sack}}, } @article{medri:5527, author = {{Frece, Jadranka and Vrdoljak, Marija and Filipčić, Mija and Jelić, Marko and Čanak, Iva and Jakopović, Željko and Pleadin, Jelka and Gobin, Ivana and Landeka Dragičević, Tibela and Markov, Ksenija}}, title = {{Microbiological quality and variability of natural microbiota in Croatian cheese maturing in lambskin sacks}}, } @mastersthesis{pbf:48, author = {{Logarušić, Marijan}}, title = {{Autohtona mikrobna populacija riba i školjkaša}}, } @mastersthesis{pbf:669, author = {{Pudić, Iva}}, title = {{Utjecaj gama zračenja na rast i biosintezu aflatoksina B1 plijesni Aspergillus niger 388}}, } @mastersthesis{pbf:509, author = {{Mikulin, Ana}}, title = {{Sastav mikrobne populacije "sira iz mišine"}}, } @mastersthesis{pbf:407, author = {{Kerovec, Martina}}, title = {{Bakterije mliječne kiseline u siru iz mišine}}, } @mastersthesis{pbf:729, author = {{Sečen, Marina}}, title = {{Antimikrobno djelovanje prirodne mikrobne populacije iz krčkog sira}}, } @phdthesis{ptfos:884, author = {{Suman, Kristina}}, title = {{Utjecaj tehnoloških parametara, dodataka i mikrobne populacije na kvalitetu Slavonskog kulena}}, } @mastersthesis{pbf:945, author = {{Adanić, Andrea}}, title = {{Prikaz mikrobioloških, kemijskih i molekularnih metoda za određivanje zdravstvene ispravnosti hrane}}, } @mastersthesis{pbf:1161, author = {{Holjevac, Josipa}}, title = {{Antifungalni učinak Gluconobacter oxydans izolirane s jabuka}}, } @mastersthesis{pbf:932, author = {{Memudu, Folashade Sabina}}, title = {{In-situ inhibicija Staphylococcus aureus u mlijeku}}, } @mastersthesis{pbf:1511, author = {{Filipčić, Mija}}, title = {{Mikrobiološka kakvoća ovčje mišine i sira iz ovčje mišine}}, } @mastersthesis{pbf:1459, author = {{Vuglešić, Nikolina}}, title = {{Mikrobiološka kvaliteta vode sa izvora na području Parka prirode "Žumberak- Samoborsko gorje"}}, } @mastersthesis{pbf:1286, author = {{Bučan, Dora}}, title = {{Vezanje zearalenona pomoću bakterija iz roda LACTOBACILLUS}}, } @mastersthesis{pbf:1496, author = {{Topić, Ivana}}, title = {{Preživljavanje dominantne mikroflore iz kobasica od konjskog mjesa u crijevnom traktu miša}}, } @mastersthesis{pbf:1313, author = {{Hanousek, Karla}}, title = {{Antimikrobni učinak eteričnih ulja borovih iglica i češera}}, } @mastersthesis{pbf:1641, author = {{Posavec, Sanja}}, title = {{Izolacija autohtone mikrobne populacije iz slavonskog kulena}}, } @mastersthesis{pbf:1633, author = {{Džajkić, Jelena}}, title = {{Izolacija i identifikacija autohtone mikrobne populacije iz tradicionalnih vina sa područja Republike Hrvatske}}, } @mastersthesis{pbf:1631, author = {{Adanić, Andrea}}, title = {{Određivanje okratoksina A u slavonskom kulenu ELISA metodom}}, } @phdthesis{pbf:2748, author = {{Frece, Jadranka}}, title = {{Sinbiotički učinak bakterija: Lactobacillus acidophilus M92, Lactobacillus plantarum L4 i Enterococcus faecium L3}}, }