@mastersthesis{pbf:5291, author = {{Demo, Luka}}, title = {{Analiza fizikalno-kemijskih svojstava određenih uniflornih vrsta meda – sezona 2024}}, } @mastersthesis{pbf:5289, author = {{Lasić, Petra}}, title = {{Kemijski sastav i fizikalno-kemijska svojstva ulja taloga kave}}, } @mastersthesis{pbf:5247, author = {{Tudjina, Ana}}, title = {{Ispitivanje kakvoće meda od bagrema i kestena fizikalno-kemijskim analizama sezona 2023}}, } @mastersthesis{pbf:5216, author = {{Marić, Mateja}}, title = {{Bioaktivna karakterizacija cold brew kava}}, } @book{ptfos:3026, author = {{Ačkar, Đurđica and Ajdukovič, Milan and Aladić, Krunoslav and Alijagić, Sulejman and Atayolu, Rumeysa and Babić, Jurislav and Bakarić, Klara and Bekrić, Muhamed and Bilandžić, Nina and Bilić Rajs, Blanka and Bojanović, Ljilja and Bojić, Mirha and Brčina, Tijana and Bölük, Esra and Çapanoğlu, Esra and Cvetnić, Željko and Cviljević, Sabina and Čaušević, Benjamin and Čingel, Branislav and Duygu Ceylan, Fatma and Đokić, Maja and Fearnle, James and Flanjak, Ivana and Freitas, Andreia and Gal, Katarina and Gürbüz, Başak and Habschied, Kristina and Halilović, Zerina and Handalić, Asmir and Haurdić, Benijamir and Hegić, Gordana and Hlubuček Čingel, Sanja and Hodžić, Admir and Hodžić, Hazim and Hodžić, Kadrija and Hodžić, Sanel and Hodžić, Sedina and Hodžić, Senad and Hristov, Plamen and Husejnagić, Darja and Ibrahimagić, Amir and Idrizović, Emina and Ilič, Nina and Jašić, Midhat and Jokić, Stela and Jozinović, Antun and Karnaš, Maja and Komes, Draženka and Kunić, Selma and Kusur, Amela and Küçüközmen, Billur and Lončarić, Ante and Mandura Jarić, Ana and Marković, Ksenija and Mastanjević, Krešimir and Miličević, Borislav and Mandra, Muamer and Najdovski, Blagojče and Nebot García, Carolina and Novaković, Aleksandra and Obradović, Valentina and Omerčić, Elma and Osman, Mohamed and Özkırım, Aslı and Paderni, Giuseppe and Palabiyik, Ibrahim and Paradkar, Anant and Pavičić, Ema and Pavliček, Damir and Penava, Ariana and Pestorić, Mladenka and Peštalić, Nejra and Pislak Ocepek, Metka and Rastija, Vesna and Rašić, Slađan and Savković, Sanja and Sedak, Marija and Selimović, Amel and Sinanović, Azra and Siočić, Dževad and Sözeri Atik, Didem and Šeremet, Danijela and Škrobot, Dubravka and Šubarić, Domagoj and Šubarić, Drago and Timucin Atayoglu, Ali and Tlak Gajger, Ivana and Tomić, Jelena and Toplak, Ivan and Vahčić, Nada and Varenina, Ivana and Vilušić, Milica and Vojvodić Cebin, Aleksandra and Vukoja, Ivan and Živadinović, Rodoljub}}, title = {{PČELARSTVO I PČELINJI PROIZVODI : 9. međunarodni kongres o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima}}, } @mastersthesis{pbf:5228, author = {{Tuk, Emil}}, title = {{Oznaka „Plavi ceker“ kroz sustav vrednovanja namirnica biljnog podrijetla}}, } @mastersthesis{pbf:5227, author = {{Ušaj, Vanja}}, title = {{Oznaka „Plavi ceker“ kroz sustav vrednovanja namirnica životinjskog podrijetla}}, } @mastersthesis{pbf:5073, author = {{Jurišić, Iva}}, title = {{Analiza osnovnih parametara trudnoće kao rizičnih faktora za pojavnost gestacijskog dijabetesa te primjena bolničke prehrane}}, } @mastersthesis{pbf:5087, author = {{Tuzla, Barbara}}, title = {{Razvoj inovativnih funkcionalnih čokolada s dodatkom inkapsuliranog polifenolnog ekstrakta dobričice (Glechoma hederacea L.)}}, } @mastersthesis{pbf:5098, author = {{Herceg, Iva}}, title = {{Određivanje alergena kikirikija u različitim prehrambenim proizvodima imunoenzimskom metodom}}, } @mastersthesis{pbf:4973, author = {{Budimir, Iva}}, title = {{Razvoj i karakterizacija čokolada obogaćenih liposomalnim inkapsulatom polifenolnih spojeva haritakija (Terminalia chebula Retz.)}}, } @mastersthesis{pbf:4841, author = {{Mladina, Dora}}, title = {{Utjecaj ubrzanog toplinskog tretmana na oksidacijsku stabilnost djevičanskog maslinovog ulja}}, } @mastersthesis{pbf:4819, author = {{Gaube, Helena}}, title = {{Utjecaj unosa kofeina, raspoložive energije i stupnja hidracije na kognitivne funkcije i percepciju umora kod vrhunskih demonstratora skijanja}}, } @mastersthesis{pbf:4941, author = {{Haramustek, Laura}}, title = {{Formuliranje bombonskog proizvoda obogaćenog inkapsuliranim polifenolnim ekstraktom trave ive (Teucrium montanum L.)}}, } @mastersthesis{pbf:4607, author = {{Strbad, Sara}}, title = {{Udio proteina u uzorcima cvjetnog i livadnog meda, te medljikovca iz sezone 2022.}}, } @mastersthesis{pbf:4879, author = {{Ligutić, Petra}}, title = {{Određivanje udjela proteina u deklariranim visokoproteinskim proizvodima}}, } @mastersthesis{pbf:4866, author = {{Žepić, Ivana}}, title = {{Formuliranje inkapsuliranih dozirnih sustava ekstrakata dobričice (Glechoma hederacea L.) sušenjem raspršivanjem}}, } @mastersthesis{pbf:4698, author = {{Matijašević, Lucija}}, title = {{Udio proteina u različitim vrstama meda iz sezone 2022.}}, } @mastersthesis{pbf:4899, author = {{Jolić, Nevenka}}, title = {{Kvaliteta cvjetnog meda s područja RH – sezona 2022}}, } @mastersthesis{pbf:5222, author = {{Škrtić, Petra}}, title = {{Udio proteina i prolina u različitim vrstama meda}}, } @mastersthesis{pbf:4767, author = {{Maretić, Franka}}, title = {{Usporedba analitičke i računske metode u utvrđivanju energijske i nutritivne vrijednosti bezglutenskih obroka}}, } @mastersthesis{pbf:4608, author = {{Telebar, Ivana}}, title = {{Udio proteina u uzorcima uniflornog meda iz sezone 2022.}}, } @mastersthesis{pbf:4761, author = {{Kučević, Hana}}, title = {{Validacija metoda za određivanje teških metala (Pb, Cd, Sn) u proizvodima od voća atomskom apsorpcijskom spektrometrijom}}, } @mastersthesis{pbf:4779, author = {{Miletić, Laura}}, title = {{Inkapsulacija polifenolnih spojeva trave ive (Teucrium montanum L.) elektroispredanjem}}, } @mastersthesis{pbf:4663, author = {{Petek, Petra}}, title = {{Udio proteina i prolina u uzorcima cvjetnog i livadnog meda}}, } @mastersthesis{pbf:4380, author = {{Kragić, Karla}}, title = {{Karakterizacija kemijskog sastava i antiokisidacijski potencijal plodova biljke jarebike (Sorbus Aucuparia L.) s različitih prirodnih staništa u Republici Hrvatskoj}}, } @mastersthesis{pbf:4384, author = {{Šenjug, Dora}}, title = {{Kemijski sastav i antioksidacijska aktivnost divlje jabuke (Malus sylvestris (L.) Mill.)}}, } @mastersthesis{pbf:4372, author = {{Jagodić, Matija}}, title = {{Kemijski sastav mesnih obroka za prehranu sondom}}, } @mastersthesis{pbf:4392, author = {{Đurić, Maria}}, title = {{Sadržaj metala i polumetala u uzorcima sondi namjenjenih enteralnoj prehrani bolesnika}}, } @mastersthesis{pbf:4376, author = {{Blažević, Ivana}}, title = {{Utjecaj različitih režima toplinske obrade na kvalitetu kobiljeg mlijeka}}, } @mastersthesis{pbf:4409, author = {{Fabečić, Patricia}}, title = {{Određivanje kemijskog i bioaktivnog sastava zelenih i prženih zrna kave i napitaka smanjenog udjela kafeina}}, } @mastersthesis{pbf:4661, author = {{Novak, Antonela}}, title = {{Procjena navika konzumacije morske ribe u hrvatskoj i određivanje sadržaja elemenata mišićja pridnenih vrsta ribe iz Jadranskoga mora}}, } @phdthesis{pbf:4285, author = {{Gajari, Davorka}}, title = {{Primjena inovativne zamjene za sol u maskiranju gorčine proizvoda i jela od povrća iz porodice kupusnjača}}, } @mastersthesis{pbf:4623, author = {{Pavlović, Mandica}}, title = {{Biološki aktivne tvari iz sekundarnih sirovina}}, } @mastersthesis{pbf:4499, author = {{Antolić, Mihaela}}, title = {{Formulacija funkcionalnih jestivih filmova obogaćenih polifenolnim ekstraktima sekundarnih biljnih sirovina}}, } @mastersthesis{pbf:4316, author = {{Čupić, Anita}}, title = {{Određivanje parametara kvalitete odabranih vrsta meda iz sezone 2021.}}, } @mastersthesis{pbf:4233, author = {{Jukić, Iva}}, title = {{Udio proteina u uzorcima meda}}, } @mastersthesis{pbf:4207, author = {{Mikulić, Nataša}}, title = {{Parametri kvalitete različitih vrsta meda iz sezone 2020.}}, } @mastersthesis{unin:4416, author = {{Burek, Patrick}}, title = {{Razvoj formulacija pralina obogaćenih biljnim ekstraktima}}, } @mastersthesis{pbf:3980, author = {{Osvald, Ena}}, title = {{Imunoenzimske metode u analitici hrane}}, } @mastersthesis{pbf:3941, author = {{Rotim, Karla}}, title = {{Imunoenzimske metode u analitici meda i pčelinjih proizvoda}}, } @mastersthesis{pbf:3897, author = {{Dajčić, Ivana}}, title = {{Utjecaj uvjeta ekstrakcije i hidrolize na izdvajanje kvercetina iz ljuske luka i mahune graška}}, } @mastersthesis{pbf:3776, author = {{Bakir, Lara}}, title = {{Primjena testova sklonosti u senzorskoj procjeni meda}}, } @mastersthesis{pbf:3798, author = {{Štefić, Lora}}, title = {{Inkorporacija ljekovitih biljnih vrsta u sastav konditorskih proizvoda}}, } @mastersthesis{pbf:3825, author = {{Kralj, Jelena}}, title = {{Frakcioniranje polifenolnih spojeva – razvoj metodologije i primjena na mahuni graška}}, } @mastersthesis{pbf:3650, author = {{Perčić, Rebeka}}, title = {{Udio mliječne masti u uzorcima sira}}, } @mastersthesis{pbf:3596, author = {{Glasnović, Monika}}, title = {{Procjena navika, stavova i mišljenja potrošača o medu}}, } @mastersthesis{pbf:3607, author = {{Vranković, Lucija}}, title = {{Određivanje udjela ukupnih mineralnih tvari i proteina u uzorcima sireva}}, } @mastersthesis{pbf:3551, author = {{Bernat, Miroslava}}, title = {{Utjecaj prirodnih zamjenskih sladila na bioaktivna i senzorska svojstva čokolada}}, } @mastersthesis{pbf:3466, author = {{Vidaković, Helena}}, title = {{Određivanje alergena kikirikija u uzorcima sladoleda imunoenzimskom metodom}}, } @mastersthesis{pbf:3159, author = {{Krajcer, Petra}}, title = {{Udio proteina u uzorcima visokoproteinskih pločica}}, } @mastersthesis{pbf:3127, author = {{Mikulić, Nataša}}, title = {{Primjena imunoenzimske metode u određivanju alergena kikirikija}}, } @mastersthesis{pbf:3023, author = {{Horvatović, Matea}}, title = {{Imunoenzimska metoda u određivanju alergena mlijeka}}, } @mastersthesis{pbf:3319, author = {{Tolvajčić, Martina}}, title = {{Određivanje alergena kikirikija u uzorcima keksa i čajnih peciva imunoenzimskom metodom}}, } @mastersthesis{pbf:2942, author = {{Ćurić, Adriana}}, title = {{Imunoenzimska metoda u određivanju alergena kikirikija}}, } @mastersthesis{pbf:2663, author = {{Tišlarić, Zrinka}}, title = {{Određivanje alergena mlijeka ELISA metodom}}, } @mastersthesis{pbf:2546, author = {{Špalj, Sara}}, title = {{Određivanje alergena kikirikija ELISA metodom}}, } @mastersthesis{pbf:2714, author = {{Hršak, Lucija}}, title = {{Primjena ELISA metode u određivanju alergena kikirikija u uzorcima kolača koji sadrže kakaove dijelove}}, } @mastersthesis{pbf:255, author = {{Zeljko, Mladena}}, title = {{Određivanje alergena kikirikija u uzorcima krem proizvoda i čokolada ELISA metodom}}, } @mastersthesis{pbf:170, author = {{Petrić, Josip}}, title = {{Imunoenzimske (ELISA) metode u analitici prehrambenih proizvoda}}, } @mastersthesis{pbf:36, author = {{Samodol, Ana}}, title = {{Specifičnosti umami okusnog doživljaja}}, } @phdthesis{pbf:2896, author = {{Jukić Špika, Maja}}, title = {{Karakterizacija i genetička identifikacija djevičanskih maslinovih ulja sorti Oblica i Leccino u dalmatinskim maslinicima}}, } @mastersthesis{pbf:606, author = {{Mekovec, Maja}}, title = {{Luminometrijske metode u kontroli higijene u prehrambenoj industriji}}, } @mastersthesis{pbf:588, author = {{Margetić, Lana}}, title = {{Učinkovitost panela za senzorsku procjenu meda begrema}}, } @mastersthesis{pbf:562, author = {{Kodrnja, Ana}}, title = {{Određivanje parametara kvalitete i antioksidacijskog potencijala različitih proizvoda od aronije}}, } @mastersthesis{pbf:614, author = {{Mačković, Nina}}, title = {{Određivanje fenolnih spojeva u različitim vrstama proizvoda od aronije tekućinskom kromatografijom visoke djelotvornosti}}, } @mastersthesis{pbf:617, author = {{Shabanaj, Kujtesa}}, title = {{Određivanje parametara kvalitete, udjela ukupnih fenolnih spojeva i antioksidacijske aktivnosti sokova od aronije}}, } @mastersthesis{pbf:855, author = {{Kolaček, Matea}}, title = {{Procjena učinkovitosti panela za senzorsku procjenu meda}}, } @mastersthesis{pbf:835, author = {{Čalopek, Bruno}}, title = {{Parametri kvalitete medljikovca, cvjetnog livadnog i šumskog meda te različitih vrsta uniflornog meda}}, } @mastersthesis{pbf:736, author = {{Jazbec, Jana}}, title = {{Senzorske značajke medljikovca}}, } @mastersthesis{pbf:2847, author = {{Rupić, Danijela}}, title = {{Razvoj i validacija HPLC metode za određivanje nitrata u povrću i dječjoj hrani}}, } @mastersthesis{pbf:788, author = {{Pandža, Nevena}}, title = {{Senzorske značajke meda lipe}}, } @mastersthesis{pbf:913, author = {{Lež, Ena}}, title = {{Utjecaj zagrijavanja na antioksidacijsku aktivnost bagremovog meda}}, } @mastersthesis{pbf:1028, author = {{Vukičević, Darija}}, title = {{Utjecaj zagrijavanja na antioksidacijsku aktivnost kestenovog meda}}, } @mastersthesis{pbf:1098, author = {{Margetić, Lana}}, title = {{Utjecaj temperature na antioksidacijsku aktivnost meda}}, } @mastersthesis{pbf:1115, author = {{Mačković, Nina}}, title = {{Senzorska procjena meda}}, } @phdthesis{pbf:2802, author = {{Bogdanović, Tanja}}, title = {{Procjena parametara kvalitete jadranske bukve (Boops boops) tijekom pohrane na ledu}}, } @mastersthesis{pbf:1454, author = {{Topolovac, Sanda}}, title = {{Određivanje ukupnih fenola i antioksidacijske aktivnosti različitih vrsta meda}}, } @mastersthesis{pbf:1478, author = {{Šančić, Matea}}, title = {{Ukupni fenoli i antioksidacijska aktivnost bagremovog meda s varaždinskog područja}}, } @mastersthesis{pbf:1344, author = {{Džaferović, Iva}}, title = {{Opisna analiza u senzorskoj procjeni hrane}}, } @mastersthesis{pbf:1250, author = {{Kolaček, Matea}}, title = {{Testovi razlika u senzorskoj procjeni hrane}}, } @mastersthesis{pbf:1362, author = {{Smola, Ivan}}, title = {{Primjena elektronskog jezika u senzorskoj procjeni izotoničnih napitaka}}, } @mastersthesis{pbf:1854, author = {{Šaler, Petra}}, title = {{Primjena elektronskog jezika u senzorskoj procjeni uzoraka bezglutenskog brašna te brašna kojima nije odstranjen gluten}}, } @mastersthesis{pbf:1606, author = {{Zeko, Antonija}}, title = {{ELISA u analitici hrane}}, } @mastersthesis{pbf:1561, author = {{Rako, Antonija}}, title = {{Kromatografske analitičke tehnike}}, } @mastersthesis{pbf:1589, author = {{Vladić, Marija}}, title = {{Kromatografske metode određivanja karotenoida}}, } @mastersthesis{pbf:1558, author = {{Zenuni, Florime}}, title = {{Kromatografske metode određivanja proteina}}, } @phdthesis{pbf:2734, author = {{Marković, Ksenija}}, title = {{Hlapljivi sastojci arome rajčice i njihov utjecaj na senzorska svojstva proizvoda od rajčice}}, }